nedelja, 21. aprila 2024.

Paketići za decu sa smetnjama u razvoju

Objavljeno: 5. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Dodela 60 paketića za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, koja žive u ruralnim područjima grada Valjeva, organizovana  je u Centru za socijalni rad „Kolubara“ Valjevo.

Srpska pravoslavna crkva i Eparhija valjevska su darovale ove paketiće i na taj način se priključili aktivnostima projekta „Nevidljiva deca“, koji sprovode grad Valjevo, Centar za socijalni rad i Dom zdravlja, a najveći deo finasira Evropska unija (EU).

Dodeli paketića je prisustvovao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, predsednik Saveta za socijalnu politiku grada Valjeva i odbornik Radoica Rstić, izaslanici vladike Milutina i predstavnici Svetosavske omladinske zajednice, koji su podelili ove paketiće.

“Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović prepoznaje socijalnu zaštitu kao ključni element, koji je planiran i u budžetu grada Valjeva za 2018. godinu, jer su povećana sredstva. Znamo svi da su porodice koje imaju decu sa smetnjama u razvoju u teškoj materijalnoj situaciji, sama briga i odgajanje te dece iziskuju ogromne troškove. Možemo da obećamo da ćemo kada istekne ovaj projekat, kao Grad obezbediti održivost. U okviru nove Strategije socijalne zaštite koja je u izradi, planiramo nastavak ovog projekta, nakon isteka finansiranja od strane EU“, rekao je Radoica Rstić, predsednik Saveta socijalnu politiku grada Valjeva i odbornik Skupštine grada Valjeva.

Grad Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *