četvrtak, 25. jula 2024.

Lokalni front: Ružičasti SNS, ružičaste Divčibare

Objavljeno: 2. avgusta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Grad Valjevo
Foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Posle prijave ekološkoj policiji koju je podneo Lokalni front, zbog enormnog izlivanja fekalnih voda u reku Belu Kamenicu i zaštićeno područje „PIO“ Maljen, reakcija nadležnih bila je munjevita. Pomislićete da su nadležne gradske inspekcije zatvorile bar jednog velikog zagađivača divčibarskih voda, ali, na žalost, nećete biti u pravu, navodi se u saopštenju za javnost Lokalnog fronta, koje prenosimo u celosti.

Posao naših vrednih inspektora preuzela je rialiti-televizija sa ružičastim naočarama i poklonila nam okruglo pet minuta šarene laže o Divčibarama. Najbitniju poruku čuli smo već u četrdeset petoj sekundi  od člana gradskog veća, g. Vladice Blagojevića: da je izvesni predsednik Aleksandar „bio ovde pre otprilike neke dve godine i primetio da infrastruktura fali Divčibarama“,  da je „obećao dosta tada“ i tako dalje, i tako dalje…

Žao nam je g. Blagojevića i svih ostalih članova gradskog veća na čelu sa gradonačelnikom g. Gojkovićem. Ako njima neki potpuno nenadležni predsednici moraju da otvore oči i obaveste ih o nedostacima divčibarske infrastrukture, onda je odista krajnje vreme da pokupe svoje krpice i prestanu da se igraju po kabinetima u Karađorđevoj 64!

Za razliku od njih, Lokalni front Va je, ne čekajući predsednike, na ove nedostatke počeo da upozorava pre pet godina. Pre nekoliko dana  objavili smo i detaljnu analizu tužne istorije prčkanja vlasti Srpske napredne stranke po divčibarskoj kanalizaciji u 2018. i 2019. godini. Građane Valjeva i Srbije „projekti“ u izvođenju administracije Slobodana Gvozdenovića i preduzeća „Ingrap-Omni“ stajali su tada skoro 42 miliona dinara, bez poreza na dodatu vrednost.

Rezultat?

Na samom početku bajke o Divčibarama na TV Pink čusmo da je opet „u pripremi projekt izgradnje kanalizacije“.

Ni slova o odgovornosti onih „pre nas“ koji su jednom već izgradili, rekonstruisali i naplatili kanalizaciju?

Detalje o „pripremi“ projekta izgradnje kanalizacije „Pink“ nije ponudio, ali su drugi detalji sasvim jasni: pre svega ko je u najvišim izvršnim organima grada Valjeva odgovoran za sprovođenje politike koja je za samo tri godine dovela do ekološke katastrofe na Divčibarama i nesagledivih posledica i po buduće generacije.

Posledice „rada“ g. Gojkovića, g. Blagojevića i inih u gradskoj upravi vidljive su na Divčibarama: jedno od najlepših izletišta Srbije, nekada priznata vazdušna banja, danas je svake druge, samo ne ružičaste boje…

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *