subota, 13. jula 2024.

Ministarstvo pravde obezbedilo novac za opremanje školske biblioteke

Objavljeno: 2. avgusta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

MIONICA- Srednja škola „Mionica“ opremiće školsku biblioteku, a sredstva za to obezbedilo je Ministarstvo pravde na osnovu Rešenja o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Mionički srednjoškolci već četiri godine pohađaju kompletno renoviranu školu, a prošle godine zahvaljujući sredstvima Ministarstva pravde preko istog konkursa kompletno je i moderno opremljen amfiteatar kapaciteta sa 55 mesta, kada su postavljeni novi projektori, zidna platna, školske klupe, stolice i druga oprema.

„Nekada su učenici pohađali nastavu u lošim uslovima, zgrada je bila ruinirana.  To je prošlost, jer smo uspeli da je rekonstruišemo u potpunosti. Danas je to moderna škola. Prošle godine, uz podršku Ministarstva pravde kompletno smo sredili amfiteatar, a sada ćemo opremiti i školsku biblioteku. Ulaganje u obrazovanje je veoma važno i zato smo uz pomoć države uspeli da potpuno renoviramo i srednju i osnovnu školu u Mionici. Izdvojeno je 338 miliona dinara. Deca zaslužuju najbolje, a mi imamo obavezu da im omogućimo kvalitetne uslove za školovanje i odrastanje. Nastavljamo da ulažemo u obrazovanje na svakom koraku“, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Iz Srednje škole „Mionica“ naglašavaju da će opremanje biblioteke daleko poboljšati uslove obrazovanja i da će učenicima biti dostupna adekvatna literatura.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *