subota, 13. jula 2024.

Lokalni front traži ostavke državnih čelnika

Objavljeno: 13. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – “Srbiji je bilo potrebno samo dvadesetak sati da se probudi iz mučnog sna. Probudilo je nekoliko hiljada mladih po gradovima Srbije koji su glasno, jasno i ubedljivo izjavili da neće nasilje. Ni besno orgijanje maskiranih batinaša, ni pendreke ostrvljenih policajaca”, saopštio je Lokalni front Va.

Zbog svega što se u Srbiji događa, još više zbog onoga što se u Valjevu događalo i ponovo događa, Lokalni front Va je u svom saopštenju izneo sledeće zahteve:

Raspuštanje tzv. Kriznog štaba Vlade Srbije kao neustavnog, nezakonitog i nepotrebnog organa državne represije.

Ostavke predsednice vlade Ane Brnabić i ministra Zlatibora Lončara zbog nepoštovanja člana 27. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

Hitno aktiviranje stručnog Nacionalnog tela za upravljanje kriznim i vanrednim situacijama u zdravstvenom sektoru, predviđenog Programom zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama objavljenim krajem 2018. godine.

Hitnu konstitutivnu sednicu Skupštine grada Valjeva, raspuštanje gradskog Štaba za vanredne situacije, otvaranje istrage o trošenju sredstava iz budžeta grada i donacija tokom vanrednog stanja.

Hitno usvajanje gradske Procene rizika od katastrofa i  Plana zaštite i spasavanja za područje grada Valjeva, imenovanje novog Štaba za vanredne situacije.

Jedan komentar na “Lokalni front traži ostavke državnih čelnika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *