utorak, 25. juna 2024.

Lokalni front Va pristupio Građanskom frontu

Objavljeno: 18. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Udruženje građana „Lokalni front Va“ pristupilo asocijaciji autentičnih lokalnih pokreta  „Građanski front“, kako bi na ravnopravnim i solidarnim osnovama gradili novu političku snagu koja će životne probleme građana moći da zastupa i na nacionalnom nivou. Platforma Građanskog fronta, iza koje je do sada stalo 13 pokreta, poziva na odbranu prava na dostojanstveni život zahtevajući da obrazovanje, zdravstvo, pravna sigurnost, zapošljavanje, kulturna izgradnja, socijalna zaštita i javni prevoz moraju bezuslovno biti garantovani i dostupni svima na podjednak način, navodi se u saopštenju za javnost Lokalnog fronta Va.

„ Građanski front zahteva sprečavanje daljeg otuđivanja i privatizacije javnih resursa i uvećanje javnih dobara dostupnih svakom građaninu i svakoj građanki. Predviđa zalaganje za odgovornu i transparentnu javnu republičku i pokrajinsku upravu, lokalnu samoupravu, javna preduzeća i ustanove, kao i nultu toleranciju prema korupciji i partijskom zapošljavanju kroz uspostavljanje i jačanje nezavisnog i efikasnog sistema za borbu protiv korupcije. Građanski front zahteva sprečavanje daljeg zapostavljanja manje razvijenih delova Srbije kroz zalaganje za ravnomeran regionalni razoj. Tekst platforme takođe insistira na uspostavljanju medijskih sloboda i ostvarivanje nezavisnosti medija koji će zastupati javni interes i izveštavati u skladu sa njim“, stoji u saopštenju za javnost.

Pored udruženja Lokalni front Va, Građanskom frontu su pristupili Lokalni front Kraljevo, Ne davimo Beograd, Udruženi pokret slobodnih stanara Niš, Inicijativa za Požegu, Samo jako iz Mladenovca, Lokalna alternativa Vrbas, Samo lokalno Bečej, Građanski preokret iz Zrenjanina, Jasno i glasno iz Požarevca, Građanski front Vlasotince, Kritična masa Kula, kao i Bez straha Apatin.

Građanski front će se građanima Valjeva biti predstavljen narednog utorka  u utorak u maloj sali Gradske uprave od 18 sati, kada će biti održana tribina pod nazivom „Pobunjeni gradovi“, čija je tema uticaj društvenih komponenti na udruživanje građana. Na tribini će govoriti profesor sociologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu docent Jovo Bakić, profesor sociologije na istom fakultetu Đokica Jovanović iz Udruženog pokreta slobodnih stanara Niš i Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta Kraljevo.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *