ponedeljak, 20. maja 2024.

Lokalni front Valjevo: Grad konačno uknjižio svoje akcije u “Krušiku”

Objavljeno: 25. januara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Akcije koje Grad Valjevo ima u Holding korporaciji “Krušik” konačno su, posle više od šest godina, uknjižene u budžetu Grada, saopštio je “Lokalni front Valjevo”.

“Lokalni front Valjevo je, za neuke i lakoverne, uporno ponavljao da je „Krušik“ akcionarsko društvo u kojem, štaviše, građani Valjeva poseduju akcije vredne preko 825 miliona dinara. Ugovor o konverziji duga „Krušika“ prema gradskom budžetu u ove akcije zaključen je još u aprilu 2014. godine. Na pitanje odbornika Lokalnog fronta Valjevo, Ljubomira Radovića, postavljeno na poslednjoj sednici gradske skupštine, najzad je stigao željeni odgovor – da je 82 551 akcija „Krušika“, svaka u nominalnoj vrednosti od 10 000 dinara, uknjiženo dana 15. decembra 2020. godine na konto 111911 gradskog budžeta. Za ovaj mali korak gradske uprave bilo je potrebno šest godina, osam meseci i četiri dana”, saopštava “Lokalni front Valjevo”.

Ova organizacija ističe da je sada potreban još jedan napor Gradske uprave: da imenuje svog predstavnika u Skupštini akcionara u HK „Krušik“ i na taj način ostvari prava koja po zakonu ima vlasnik kapitala vrednog preko 825 miliona dinara.

“Pravo, na primer, da barem upita kada će i kako „Krušik“ obezbediti sredstva za gašenje stare energane. Taj potez bi, podsećamo, za 20-25 odsto smanjio ukupnu količinu čestica koje godinama truju Valjevce”, stoji u saopštenju “Lokalnog fronta Valjevo”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *