ponedeljak, 22. jula 2024.

Loša letnja sezona u Petnici

Objavljeno: 24. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zbog lošeg vremena, naročito tokom jula, kada je bilo više kišnih dana, ove godine je na bazenima Sportsko-rekreativnog centra „Petnica“ prodato oko 54.000 ulaznica, za oko 16.000 manje nego prošle godine. U „Valisu“, koji gazduje petničkim bazenima, kažu da će balon biti podignut početkom oktobra, kada će zatvoreni bazen biti otvoren za posetioce.

Iako su u „Valisu“ očekivali da će ova letnja sezona biti makar približna po broju posetilaca iz 2007. godine, kada je prodato oko 70.000 ulaznica, to se nije dogodilo, jer vremenske prilike nisu išle na ruku kupača, što je dovelo do toga do toga da ove godine ima manje kupača u odnosu na prošlu letnju sezonu.

„ Ove godine vreme nas nije poslužilo. Imali smo u junu, a naročito u julu, dosta kišovitih dana, samim tim i manji broj posetilaca. Jedino je u avgustu bilo nekoliko povezanih toplih dana, tako da smo ovu sezonu završili sa oko 54.000 prodatih ulaznica. Manji broj posetilaca doveo je do smanjenja prihoda, jer smo očekivali da ćemo u ovoj sezoni prodati oko 70.000 ulaznica. Zbog toga su sopstvena sredstva ’Valisa’ značajno smanjenja, što nam otežava rad, jer to su jedino naši sopstveni prihodi, pošto se sada novac od zakupa lokala sliva u gradski budžet. S druge strane naša ustanova, pošto je u sistemu PDV-a, porez na dodatnu vrednost plaća isključivo iz sopstvenih sredstava, a svi radovi se finansiraju novcem iz gradskog budžeta i sopstvenih sredstava“, kaže Aleksandar Mijailović, direktor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“, koja gazduje petničkim bazenima.

U „Valisu“ kažu da su, bez obzira na lošu letnju sezonu i smanjen priliv novca, počele pripreme za podizanje balona, a završetak tih radova se očekuje početkom oktobra. U zimskoj sezoni, zatvoreni bazen će za posetioce biti dostupan od 15 do 18 časova.

Izvor: Patak online

Jedan komentar na “Loša letnja sezona u Petnici

  1. Cene su previsoke, imajuci u vidu da je vecina kupaca iz Valjeva i da dodatno placaju prevoz. Preskupo je a nista novo niste ponudili za taj novac.

    7

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *