sreda, 24. aprila 2024.

U nedelju besplatni preventivni pregledi

Objavljeno: 22. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon letnje pauze sutra se nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda u valjevskoj bolnici. Tokom ove akcije na preventivne preglede mogu da odu i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, jer su oni upravo ciljna grupa ove akcije koju je pre godinu dana pokrenulo Ministarstvo zdravlja.

“U nedelju, od 8 do 16 časova, građani će imati priliku da urade preventivne preglede (EKG, merenje vrednosti krvnog pritiska, krvna slika i po potrebi tumor markeri CEA, CA 125,  PSA ), bez obzira da li imaju ili nemaju zdravstveno osiguranje. Akcenat i prednost je uvek za građanstvo bez zdravstvenog osiguranja i ovo je jedinstvena prilika da se oni prekontrolišu“, saopšteno je iz valjevske bolnice.

Pregledi će se obavljati u prizemlju polikliničkog dela Opšte bolnice Valjevo. Praksa otvorenih vrata ustanove za takve preglede, koji su prilika i da se ljudi posavetuju i upute na dalja ispitivanja, nastavlja se nakon letnje pauze, a pokazala se veoma značajna za ljude koji nemaju nikakvo zdravstveno osiguranje kao jedinstvena prilika da prekontrolišu svoje zdravstlje i kao svojevrstan vid prevencije.

Ova akcija je poziv svom stanovništvu i to pre svega  populaciji koja se oseća dobro i zdravo da prekontroliše svoje zdravstveno stanje. U ambulantama, sa građanima, će raditi novoprimljeni mladi lekari i specijalizanti Opšte bolnice Valjevo.

U toku prethodnih akcija, u poslednjih godinu dana, preko 3.000 građana sa teritorije Kolubarskog okruga iskoristilo je priliku da prekontroliše svoje zdravstveno stanje. Najveće interesovanje građana bilo je u oktobru i novembru, prošle godine, kada su u akcijama učestvovali i svi domovi zdravlja, a po akciji odziv bio oko 750 građana.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *