nedelja, 21. jula 2024.

Majkl Devenport u poseti Valjevu

Objavljeno: 19. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ambasador Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport poručio je da je „plan da u sledećoj fazi naših zajedničkih programa obnovimo preventivne mere protiv budućih poplava na obali Kolubare“. Devenport je posetu valjevskom kraju započeo u gostionici „Devet Jugovića“ u selu Valjevska Loznica, koja je ponovo otvorena zahvaljujući donaciji EU, gde je istakao da je to dobar primer pomoći EU malim privrednicima koji su pretrpeli veliku štetu tokom majskih poplava prošle godine. Nakon toga Devenport se sastao sa valjevskim gradonačelnikom Stankom Terzićem, sa kojim je obišao domaćinstva u valjevskom kraju koja su dobila novu kuću zahvaljujući pomoći EU.

EU je za pomoć Valjevu nakon prošlogodišnjih majskih poplava obezbedila preko milion evra. Zahavljajući tom novcu izgrađene su 22 nove kuće, obnovljeno je 16 domaćinstava, pomoć su dobila 24 mala preduzeća i 760 poljoprivrednih domaćinstava.

Vlasnici kuća nisu krili zadovoljstvo zbog pomoći koju su dobili od Evropske unije, jer, kažu da bi u suprotnom, narednu zimu morali da dočekaju pod vedrim nebom. Najviše kuća je izgrađeno u Rebelju i okolnim selima gde su klizišta uništila veliki broj domaćinstava.

Među domaćinstava koja do sada nisu dobila nikakvu pomoć države je šestočlano domaćinstvo Milana Stanimirovića u Belom Polju. Njima je danas ambasador Evropske unije u Srbiji uručio motokultivator i to je prva pomoć koju su dobili nakon prošlogodišnjih poplava.

Jedan komentar na “Majkl Devenport u poseti Valjevu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *