utorak, 25. juna 2024.

Mališani u akciji “Pešačite sa nama”

Objavljeno: 23. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U organizaciji opštine Mionica, Crvenog krsta Mionica i Stalne konferencije gradova i opština obeležena je Evropska nedelja mobilnosti i to nizom aktivnosti pod nazivom „Pešačite sa nama“. U OŠ „Milan Rakić“ održano je predavanje u kom su deca aktivno učestvovala i utvđivala stečeno znanje o bezbednom kretanju u saobraćaju. Ovom prilikom deci su poklonjeni prsluci koji će ih učiniti uočivljijim u saobraćaju. Predavanje je održao saobraćajni policajac, koji je demonstrirao način prelaženja ulice i podsetio ih na opreznost u saobraćaju.

Kolona učenika predvođena saobraćajnim policajcem došla je do pešačkog prelaza, gde im je demonstrirano sve naučeno u učionici. Na mioničkom trgu ih je sačekao predsednik opštine Boban Janković, koji je deci uručio poklon rančeve i apelovao na sve vozače da vode brigu o bezbednosti dece.

„4 NOGE ZDRAVIJE OD 4 TOČKA“ – performans o značaju očuvanja životne sredine i negovanju vrednosti prijateljstva, posebna je atrakcija priređena deci. Biolog Peca Petrović, u pratnji svog ljubimca Lale, održao im je predavanje o ekologiji. “Kroz edukaciju, igru i radost obavijenu dečijim osmesima, Mionica je opet pokazala da brine o deci i njihovoj bezbednosti”, saopšteno je iz mioničke opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *