nedelja, 3. marta 2024.

Gradsko veće usvojilo programe rada javnih preduzeća

Objavljeno: 23. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Članovi Gradskog veća su na poslednjoj sednici usvojili izveštaje o poslovanju JP „Kolubara“, „Vidraka“, „Vodovoda“, „Toplane“ i „Poleta“ za prvih šest meseci ove godine. Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika, utvrđen je i predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o ceni vode za Valjevsku Kamenicu JKP „Vodovod-Valjevo“. Cena usluge za isporuku vode u Valjevskoj Kamenici iznosi 59,51 dinar po kubnom metru, bez obračunatog PDV-a, a nove cene usluga za isporuku vode primenjivaće se po dobijanju saglasnosti od strane osnivača.

Na sednici Gradskog veća usvojen je Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta  u Gradskoj upravi grada Valjeva, Zajedničkom pravobranilaštvu grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, Službi interne revizije grada Valjeva i Službi budžetske inspekcije grada Valjeva. Po rečima zamenika načelnika Gradske uprave Dragane Đenić ovim pravilnikom se ne menja broj zaposlenih, već se u dva odeljenja zbog sticanja uslova menjaju zvanja zaposlenih.

Gradsko veće je na tom zasedanju donelo zaključak o raskidu Ugovora za izradu softverskog rešenja za vođenje katastra puteva / ulica sa kategorizacijom na teritoriji grada Valjeva, koji je Gradska uprava za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove Valjevo zaključila sa grupom ponuđača koju čine privredna  društva  „Planet Soft“ doo Beograd, „Planet Soft“ doo Banja Luka, BiH i Inova „Informatički inženjering „doo Banja Luka 9. maja 2017. godine. Razlozi koji su doveli do raskida ugovora nisu navedeni u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *