utorak, 28. maja 2024.

Mama iz Kazahstana, a tata iz Sankovića

Objavljeno: 26. septembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je porodicu Mandić u Sankoviću, a dvogodišnjoj Teodori poklonio bicikl povodom krštenja.

Radoje Mandić i njegova žena Žana Kurgangalijeva, poreklom iz Kazahstana, učestvovali su u programu koja je opština organizovala pre tri godine pod nazivom „Mionička mlada“, a sada imaju ćerku Teodoru.

„Zahvaljujem se porodici Mandić na pozivu. Srećni osmesi porodice sve govore. Nadam se da će se Teodori svideti poklon. Ovo je zaista prelep povod. Sve što radimo u našoj opštini radimo zbog bolje budućnosti naše dece. Oni zaslužuju najbolje uslove. Organizovali smo da imaju besplatne časove preko Centra za razvoj obrazovanje, besplatne udžbenike, sportske terene, auto-sedišta i kolica za bebe i drugo. Kontinuirano radimo na poboljšanju uslova obrazovanja i odrastanja“, rekao je Janković.

Predsednik Janković sa porodicom Mandić, foto: Opština Mionica

Radoje i Žana su već tri godine u srećnom braku, a Žana se vrlo brzo navikla na život u Srbiji.

„Hvala predsedniku opštine što nas je uvažio i došao da zajedno proslavimo krštenje naše ćerke“, zahvalili su se Mandići.

Opština Mionica sprovodi mere populacione politike, a samo ove godine, od januara do septembra obezbedila je jednokratnu pomoć u iznosu od 40.000 dinara, kolica i auto-sedišta za 101 mioničku bebu, a već šest godina zaredom obezbeđuje besplatne udžbenike za prvake, kao i besplatan prevoz za đake.

Opština učestvuje  i u realizaciji programa „Podsticajno roditeljstvo“ u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, UNICEF-om i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *