sreda, 24. aprila 2024.

Matija Nastasić počasni građanin Valjeva

Objavljeno: 19. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Naš proslavljeni fudbaler Matija Nastasić, koji je donirao 100.000 evra za obnovu dečjeg odeljenja valjevske bolnice, proglašen je za počasnog građanina Valjeva. Tu odluku su doneli jednoglasno odbornici lokalnog parlamenta na predlog odbornice DS Milke Vasiljević Erić. Zahvaljujući donaciji od 100.000 evra Valjevca Matije Nastasića, srpskog reprezentativca i fudbalera Nemačkog Šalkea, posle više od 40 godina rekonstruisano je Dečje odeljenje bolnice u Valjevu, kroz koje godišnje prođe oko 1.000 pacijenata. Valjevska pedijatrija je godinama bila zapuštena i u nju se, sem krečenja i sporadične obnove toaleta, nije ulagalo. Zahvaljujući Nastasiću, dečje odeljenje od prošle godine ima izgled dostojan 21. veka.

„Kada smo mu poslali fotografije kako je ovo odeljenje nekada izgledalo, Matija je odmah prihvatio predlog da pomogne u obnovi. Dok su radovi trajali bili smo stalno u kontaktu i on je sada prezadovoljan da mališani imaju sve potrebne uslove za lečenje i oporavak. Matija smatra da je novac uložen na pravo mesto i na pravi način“, izjavili su ranije, u ime humanog fudbalera, Matijini roditelji Tanja i Marko.

Pre Nastasića, počasnim građaninom Valjeva je 2014. godine proglašen proslavljeni košarkaš Miloš Teodosić, dok je isto priznanje 2007. godine dobio poznati šahista Anatolij Karpov. Nastasić će počasnim građaninom Valjeva biti proglašen na sutrašnjoj svečanoj akademiji, koja će biti održana povodom Dana Valjeva, 20. marta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *