utorak, 21. maja 2024.

Medalje za valjevske karatiste

Objavljeno: 16. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na karate turniru „Čačanski pobednik“, održanom u Čačku, valjevski karatisti kluba „014“ ostvarili sz zapažene rezultate. Na ovom prestižnom turniru nastupilo je preko 35 karate klubova sa oko 300 takmičara u raznim uzrasnim kategorijama. Karate klub 014 je nastupio sa šest takmičara u kategoriji kata. Takmičari, predvođeni trenerom Vladanom Živanović, ostvarili su veoma dobre rezultate.

U kategoriji poletaraca, 2010. godište u klasi E nastupila je Višnja Đurđević, koja je zauzela drugo mesto i osvojila srebrnu medalju. U kategoriji pionirki 2009. godište nastupile su četiri takmičarke i ostvarile veoma zapažene rezultate. Ana Živanović zauzela je prvo mesto i osvojila zlatnu medalju u klasi D, dok je u apsolutnoj kategoriji zauzela treće mesto, Ivana Matić, u apsolutnoj kategoriji zauzela je prvo mesto i osvojila zlatnu medalju dok je u klasi D bila druga. Tamara Dražić u klasi E zauzela je prvo mesto i osvojila zlatnu medalju, dok je u apsolutnoj kategoriji zauzela drugo mesto i Anđela Mitrović u klasi E zauzela je drugo mesto i osvojila srebrnu medalju.

Paralelno sa „Čačanskim pobednikom“ u pratnji trenera Čedomira Bajkina, takmičari KK 014, Uroš Milašinović i Nikolina Đurić, nastupili su na prestižnom karate turniru Liga Mladih u Veneciji. Oba takmičara su dala svoj maksimum ali u izuzetno jakoj konkurenciji nisu uspeli da se domognu odličja.

„Ovakvi uspesi KK 014, dokaz su da predani rad i odricanje trenera: Predrga Branković, Vladana Živanović, Milana Lepojević, Milenka Lukić i Čedomira Bajkina,  da se dobrim planiranjem forme i predanim radom mogu postići zavidni rezultati. Veliki uspesi na domaćoj sceni i sve češći izlasci na međunarodnu scenu jak su podsticaj da se stvaraju novi šampioni. Poseban posticaj za još marljivi rad daje nam činjenica da je karate uvršteno u olimpijski sport na olimpijadi koja se održava 2020 godine u Tokiju“, navodi se u saopštenju za javnost ovog valjevskog karate kluba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *