nedelja, 16. juna 2024.

„Medicinsko selo“ u Pričeviću

Objavljeno: 17. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na inicijativu Mesne zajednice Pričević i JP „Agrorazvoj valjevske doline“, koji su bili organizatori manifestacije „Ovčarska izložba“, valjevski Dom zdravlja je juče organizovao „Medicinsko selo“ u Pričeviću. Pregledi su obavljeni u zgradama škole od 8 do 13 časova. Učestvovale su četiri tima lekar-sestra iz Doma zdravlja koji su radili opšti pregled, kontrolu pritiska i pluća, dok je Patronažna služba proveravala nivo šećera i holesterola u krvi.

Meštanima i posetiocima manifestacije na raspolaganju su bili internista-kardiolog (uključujući EKG pregled), otorinolaringolog i specijalista nuklearne medicine, koji je radio ultrazvuk štitne žlezde i dojke, dok je lekar Doma zdravlja radio ultrazvuk abdomena. Dežurala je ekipa Hitne pomoći, a lekovi su se mogli nabaviti zahvaljujući Apotekarskoj ustanovi Valjevo.

Ukupno je pregledano skoro 150 ljudi i obavljeno 345 različitih pregleda. Lekari opšte medicine imali su 117 pregleda, kardiolog 44, ORL specijalista 29, urađena su 63 ultrazvučna pregleda, a Patronaža je obavila 92 analize.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *