četvrtak, 13. juna 2024.

Pojačana kontrola u blizini škola

Objavljeno: 18. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na putevima i ulicama gde se najčešće kreću đaci i zonama škola, saobraćajna policija do kraja ovog meseca, sprovodiće pojačanu kontrolu saobraćaja. U periodu od 7 do 19.30 sati, odnosno u zavisnosti od rasporeda časova u školi, sat vremena pre početka prvog časa i po završetku poslednjeg časa, na putevima i ulicama u zonama valjevskih osnovnih i srednjih škola, ulicama i raskrsnicama kojima se najčešće kreću učenici prilikom dolaska u školu i povratka kući, biće pojačano prisustvo pripadnika saobraćajne policije koji prvenstveno preventivno postupaju u  kontroli učesnika u saobraćaju, a po potrebi prema nesavesnim učesnicima u saobraćaju preduzimaće mere predviđene zakonom.

“Posebna pažnja je usmerena na đake prvake i pružanje pomoći na prilazima školi. Kontrola se odnosi na poštovanje propisa vezanih za pravilno parkiranje vozila u zoni škola kako bi se omogućilo bezbedno kretanje učenika na trotoaru. Pored toga pojačana je kontrola saobraćaja u blizini osnovnih škola uz merenje brzine kretanja vozila svim raspoloživim radarskim uređajima“, rekao je Nikola Pantić, zamenik komandira saobraćajne policijske ispostave u Policijskoj upravi Valjevo.

Pored ostalog na raskrsnicama kojima se najčešće kreću učenici, policija će kontrolisati učesnike u saobraćaju uz “sankcionisanje prekršaja nepoštovanja obaveza vozača prema pešacima (posebno učenicima nižih razreda osnovnih škola) i prekršaja ne ustupanja prvenstva prolaza i prolaska na crveno svetlo na semaforu, kao i pružanja pomoći učenicima u cilju bezbednog prelaska ulice, odnosno dolaska i odlaska iz škol’e’, kaže Pantić.

Kako je najavljeno i tokom ove školske godine u svim osnovnim školama za učenike prvog, četvrtog i šestog razreda, biće organizovana predavanja po programu ,,Osnovi bezbednosti dece“, a sve u cilju sticanja novih i unapređenja postojećih znanja, veština i stavova radi podizanja nivoa bezbednosne kulture dece.

Izvor: Patak online

 

 

Jedan komentar na “Pojačana kontrola u blizini škola

  1. Ne rade svoj posao kako treba. U ulici Milovana Glišića je zabranjen prolaz kamionima, postoji znak zabrane. Saobraćajni policajac stoji kod V škole i vidi da kamioni prolaze, nikom ništa. Pitajte načelnika zašto ne naredi zaposlenima da to kontrolišu.

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *