sreda, 17. aprila 2024.

Memorijalni turnir „Slobodan Lazić Cimer“

Objavljeno: 14. oktobra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-Hala “Student” će u subotu od 13 časova biti domaćin drugog po redu memorijalnog bokserskog turnira “Slobodan Lazić” u znak sećanja na proslavljenog boksera, trenera i osvajača olimpijske medalje koji je u bogatoj karijeri sarađivao sa najpoznatijim borcima i bokserskim radnicima sa prostora bivše Jugoslavije.

U dvorani kraj Ljubostinje ljubitelji boksa imaće priliku da vide oko 30 borbi na kojima će se okupiti takmičari iz našeg grada, ali i Beograda, Loznice, Šapca, Banjaluke, Užica, Obrenovca, Prijepolja…

U ringu će se naći sve kategorije boksera počev od pionirske do seniorske, a u najmlađoj publika će imati priliku da vidi mečeve tri valjevska boksera.

Metalac će predstavljati Nazar Janin kojem će rival biti Strahinja Ilić i Miroslav Ivanović, koji će se suprostaviti Emilu Ajanoviću. Vojin Aleksić iz bokserskog kluba „Milenko Pavlović“ iz našeg grada biće u ringu sa Ilijom Čočovićem iz Prijepolja.

Slobodan Lazić Cimer je preminuo u avgustu 2020. godine. Bio trener bokserske reprezentacije Jugoslavije, nekadašnji prvak države SFRJ u polusrednjoj kategoriji, na čelu nacionalne selekcije koja je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine osvojila četiri medalje.

Boksom se aktivno bavio od 1957. do 1973. godine, bio član “Radničkog”, “Metalca” i “Partizana”. Za reprezentaciju Jugoslavije je nastupio 67 puta.

Na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine bio je stručni posmatrač. Četiri godine kasnije, na Olimpijadi u Los Anđelesu, kao trener reprezentacije doprineo je da Ante Josipović, Redžep Redžepovski, Mirko Puzović i Aziz Salihu osvoje medalje.

U Valjevu je organizovao školu boksa, koja je iznedrila mnoge uspešne sportiste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *