četvrtak, 13. juna 2024.

Menadžment tvrdi da je sve pod kontrolom, Sindikat “Gorenja” zabrinut

Objavljeno: 14. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Radnici fabrike “Gorenje” počeli su da rade, uz pojačane mere zaštite od korona virusa, uprkos tome što je Sindikat ove fabrike apelovao na poslodavce da se zbog aktuelne epidemiološke situacije nastavak rada odloži nakon uskršnjih praznika.

U saopštenju, kompanija “Hisense Gorenje” potvrdila je i da je kod dvoje zaposlenih u fabrici u Valjevu potvrđen novi korona virus – COVID-19.

“Kolege koje su zaražene u svom porodičnom okruženju za vreme tronedeljne obustave prozvodnje su u dobrom zdravstvenom stanju. Oni su nakon pregleda lekara prebačeni u halu Beogradskog sajma gde je obezbeđen smeštaj za obolele sa blažim simptomima bolesti. Iako su naši zaposleni zaraženi van radnog mesta, u skladu sa propisanim merama 14 zaposlenih koji su pre obustave proizvodnje bili u kontaktu sa zaraženim kolegama upućeni su u samoizolaciju u trajanju od 28 dana od poslednjeg kontakta sa osobama pozitivnim na COVID-19. Takođe, bez znakova oboljenja u samoizolaciji se nalazi još jedan zaposleni koji je tokom trajanja obustave rada fabrike bio u kontaktu sa zaraženim osobama iz svog porodičnog okruženja”, navodi se u tom saopštenju.

S druge strane, Samostalni sindikat Metalaca Srbije u fabrici “Gorenje” apelovao je kod poslodavca da se početak rada fabrike odloži do 26. aprila. Među razlozima koji su u tom dopisu navedeni stoji da se ulazi u period kada u Srbiji nailazi na vrhunac epidemije i da je predstojeći period najrizičniji za zaposlene.

Sindikat saopštava i da je dobio mnogobrojne pritužbe radnika da se plaše za svoju bezbednost.

Navodi i da zbog postojanja velikog stepena rizika svako ko je doveden u situaciju da bude zaražen ili se zarazi ima potpuno opravdanje da protiv kompanije podnese tužbu nadležnom sudu.

Jedan komentar na “Menadžment tvrdi da je sve pod kontrolom, Sindikat “Gorenja” zabrinut

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *