utorak, 23. aprila 2024.

Sedam obolelih, jedan izlečen od korona virusa u Mionici

Objavljeno: 14. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Štab za vanredne situacije opštine Mionica je saopštio da je od početka uvođenja vanrednog stanja do 12. aprila potvrđeno sedam slučajeva obolelih od korona virusa na teritoriji Opštine. Raduje podatak da je od njih sedmoro, jedan pacijenat otpušten sa bolničkog lečenja s obzirom da je negativan na korona virus.

Kada je u pitanju funkcionisanje ovdašnjeg Doma zdravlja, prema uputstvima Štaba za vanredne situacije opštine Mionica i u skladu sa propisanim merama Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja, mionička zdravstvena ustanova je preduzela niz opštih epidemioloških mera, a od ponedeljka je otpočela sa testiranjem na Kovid-19.

Pored toga, organizovana je trijažna Kovid ambulanta koja je fizički odvojena od ambulante za prijem drugih pacijenata koji nemaju siptome virusa, postavljene su dezobarijere na ulazima u ustanovu, organizovani su paviljoni za testiranje na virus korona, a zdravstveni radnici raspolažu sa dovoljnim količinama zaštitne opreme i strogo se pridržavaju mera prevencije od potencijalne infekcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *