petak, 14. juna 2024.

Mihajlović: Domaće firme sklonjene sa Koridora 11 jer nisu htele da rade

Objavljeno: 9. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB – Deonica Koridora 11 od Uba do Lajkovca će biti sanirana do kraja novembra, izjavila je ministarka saobraćaja i građevine Zorana Mihajlović. Kako je istakla, taj posao će uraditi konzorcijum kineske Šandong haj spid grupe i azerbejdžanski Azvirt, pošto domaće firme „Planum“ i Putevi Užice nisu htele da rade taj posao po projektu.

Ministarka je navela da će ta deonica biti spremna za otvaranje celog poteza Koridora 11 od Obrenovca do Preljine, u dužini od 102 km. Mihajlovićeva je podsetila da je deonica Ub-Lajkovac bila problematična i da su na njoj radili konzorcijium Planum i Putevi Užice i da je pretrpela ozbiljne probleme.

„Mi smo reagovali i Putevi Užice i „Planum“ su odbili da rade na sanciji te deonici prema projektu koji je za sanaciju napravljen. Mi smo prošle nedelje ta dva izvođača potpuno sklonili sa gradilišta i pustili garancije i naplatili u budžet 350 miliona dinara. U utorak je angažovan drugi izvođački konzorcijum Šandong – Azvirt, koji ima rok da to završi do kraja novembra“, navela je Mihajlović.

Ministarka je dodala da za sada sve ide kako treba. Podsetila je da Šandong radi na dve deonice Koridora 11, Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig i da će one biti završene do kraja godine, pošto se već obavljaju radovi na asfaltiranju auto-puta.

Deonica Ub-Lajkovac je završena 2015. godine, ali nikad nije puštena u saobraćaj jer se nalazi između pomenutih deonica koje nisu još završene.

Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *