petak, 1. decembra 2023.

Miholjski susreti sela u Gornjoj Toplici

Objavljeno: 19. septembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Manifestacija Miholjski susreti sela u Gornjoj Toplici okupila je veliki broj učesnika, mlađih i starijih takmičara, kao i mnogobrojnu publiku. Opština Mionica u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu organizuje ovu manifestaciju po treći put.

Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

U nadvlačenju kanapa, skoku udalj, skakanju u džakovima, trci na 100 metara, nabacivanju kolutova i znanju o narodnoj tradiciji, recitovanju zdravica učestovalo je sedam ekipa koje su činile deca iz Mionice, Rajkovića, Brežđa, Struganika, Dučića, Gornje i Donje Toplice. U starim disciplinama, malom fudbalu i šahu nadmetali su se i odrasli.

Foto: Opština Mionica

„Pored svih projekata koje uspešno realizujemo, jako je važno da razvijamo socijalni kapital, da se družimo, da posvetimo vreme jedni drugima i da brinemo jedni o drugima. Našu decu treba da učimo da poštuju prave vrednosti, da im pričamo o našim selima koja su prepuna inspirativnih priča. Za samo mesec dana ovde smo imali i Vrujačke izvore i Miholjske susrete. Pored toga, važno je da nastavimo sa ulaganjima. Gradimo kanalizacionu mrežu i prečistač otpadnih voda i to je istorijska investicija za ovo mesto. A modernizovaćemo i javnu rasvetu i ostvariti velike uštede. Važna vest je za građane ovog dela opštine, ali i sve druge da uskoro počinju radovi na izgradnji regionalne deponije u Kaleniću i mi ćemo na taj način rešiti velike probleme sa tretiranjem otpada“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković, koji se zahvalio svim učesnicima.

Foto: Opština Mionica

U takmičarskom delu, neizvesno je bilo sve do kraja. U kategoriji mlađih, pobedu se odnela deca iz Mionice, dok su prva tri mesta, pored medalja, osvojila i vredne nagrade – rekvizite i igre za svoje učionice,  a u kategoriji odraslih pobedila je ekipa iz sela Popadić.

U okviru takmičenja, održana je i dečja šahovska simultanka u kojoj je učestvovalo preko 15 dece, a veliku pažnju privukao je defile fijakera i konjskih zaprega, koji je po prvi put organizovan u okviru ove manifestacije.

Miholjske susrete upotpunili su izlagači domaće radinosti sa svojim rukotvorinama, tradicionalnim ukusima, suvenirima, proizvodima od lekovitog bilja.

Foto: Opština Mionica

U realizaciji ove manifestacije su učestovali Turistička organizacija iz Mionice, Crveni krst, OŠ „Milan Rakić“, Centar za obrazovanje i razvoj, Sportski centar i Sportski savez iz Mionice.

Opština Mionica je jedna od 95 lokalnih samouprava gde se ove godine održavaju Miholjski susreti sela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *