četvrtak, 25. jula 2024.

Izložba fotografija Miroslava Jeremića

Objavljeno: 18. septembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Narodnom muzeju je otvorena izložba fotografija “Dah Prirode” Valjevca Miroslava Jeremića, koji se punih 55 godina bavi fotografijom!

Miroslav Jeremić, foto: Grad Valjevo
Miroslav Jeremić, foto: Grad Valjevo

Izložene su njegove fantastične crno-bele fotografije.

“S obzirom na to da je jubilej – 55 godina od početka bavljenja fotografijom, ja kada sam počeo da se bavim fotografijom, bila je samo analogna fotografija, nije bilo digitalnih zapisa, bili su crno-beli filmovi i onda sam želeo da nas podsetim na to vreme, vratim malo u taj crno-beli svet. Kada govorimo o fotografijama napravljenim u prirodi, priroda se pre svega mora voleti, mora se upoznati, boraviti tu i znati šta tražiti u prirodi. Morate znati geografiju, biljke, morate znati kako ceo taj biodiverzitet diše i tek kada nekoga upoznate, onda ga i zavolite”, rekao je Miroslav Jeremić.

Foto: Grad Valjevo

Kako je objavljeno na sajtu grada Valjeva, pored brojnih istaknutih umetnika, istoričara umetnosti, građana Valjeva, otvaranju izložbe prisustvovao je i gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković.

Foto: Grad Valjevo

“Čast mi je što sam dobio priliku da vam se obratim na otvaranju izložbe fotografija čoveka za koga vlada nepodeljeno mišljenje da je majstor svog zanata. Svi znate koliko je teško dobiti priznanje u svojoj sredini i zato sam ponosan što živim u gradu u kom radi i stvara fotograf kakav je Miroslav Jeremić i što nam daruje fotografije koje će ostati zauvek. Jeremija, čestitam Vam i želim puno zdravlja, uspeha i inspiracije”, poručio je gradonačelnik Gojković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *