četvrtak, 25. jula 2024.

Ministar Ilić: Svi će do zime dobiti kuće

Objavljeno: 30. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je tokom posete Valjevu da će sve kuće koje su porušene nakon nezapamćenog nevremena biti izgrađene u najkraćem roku. Najveći broj kuća je oštećen nakon pojave brojnih klizišta. Ministar Ilić je rekao da je najvažnije da je Valjevo “odbranjeno” i obećao da će svi građani u Srbiji koji su ostali bez krova nad glavom zimu dočekati u novim kućama, a pomoć mogu da očekuju i oni čiju su objekti oštećeni u poplavama.

“ Svaki građanin kome je kuća oštećena ili porušena zna da iza sebe ima stabilnu državu koja ga neće ostaviti na cedilu i koja će se starati da sva šteta bude nadoknađena. Neće celokupan posao moći da se završi odjednom, ali za nekoliko meseci bi obnova kuća mogla da bude završena. Ja se nadam da će taj posao biti završen do zime”,  rekao je Ilić. On je zamolio predstavnike gradova i opština u Srbiji koji su pretrpeli štetu u poplavama da državi dostave realne procene o visini štete.

Ministar Ilić je tokom posete Valjevu obišao most na Jadru, oštećenja na putu i mostovima pored reke Obnice, kod Kazneno-popravnog zavoda za maloletnike, a potom Poćutu i manastir Pustinja.

Jedan komentar na “Ministar Ilić: Svi će do zime dobiti kuće

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *