petak, 24. maja 2024.

Rusi popravljaju prugu kod Lajkovca

Objavljeno: 29. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ruski železničari angažovani su na saniranju štete na barskoj pruzi na potezu od Lajkovca prema Lazarevcu, međutim neizvesno je kada će železnički saobraćaj ponovo biti uspostavljen ovom trasom, jer su brojna oštećenja zabeležena na pruzi u blizini Valjeva, gde je teren nepristupačan za mašine. To je za Patak potvrdio direktor Media centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević. On kaže da bi radovi na sanaciji pruge od Lajkovca do Lazarevca u dužini od kilometar i po trebalo da budu završeni najkasnije za mesec i po dana.

Stanisavljević kaže da, međutim, za sada ne postoje procene kada bi deonica od Valjeva ka železničkoj stanici Gradac mogla da bude popravljena i ponovo spremna za vozove.

Barska pruga u ovom delu je u prekidu nakon nezapamćenih poplava koje su napravile ogromnu štetu na kolosecima. Železnički saobraćaj od Beograda do Bara se odvija alternativnim pravcem, preko Mladenovca, Lapova, Kraljeva i Užica, tako da je vreme putovanja od Beograda do Bara produženo za oko četiri sata. Za sada na toj relaciji saobraća samo jutarnji voz sa polaskom u 9:10 časova iz Beograda, a vrlo je moguće da će umesto njega, u najskorije vreme biti uveden večernji voz na toj relaciji., kažu u železnicama Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *