četvrtak, 13. juna 2024.

Ministar Martinović posetio Valjevo

Objavljeno: 1. juna 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Ministar u poseti obdaništu, foto: Grad Valjevo
Ministar u poseti obdaništu, foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je Valjevo, gde je nakon sastanka sa gradskim rukovodstvom, obišao vrtić „Zvončić“. To obdanište je jedno od šest vrtića u Valjevu u kojima će biti rekonstruisana dečija igrališta.

Za te namene Ministarstvo je obezbedilo 11 miliona dinara, a grad Valjevo 12 miliona dinara.

„Mislim da će ovo mnogo značiti za pre svega deci koja su smeštena o ovim objektima. Sama Predškolska ustanova je izgrađena koliko sam obavešten 1964. godine, u međuvremenu nekih velikih radova na adaptaciji samih objekata i dečjih igrališta nije bilo, tako da mi je veliko zadovoljstvo što smo uspeli da pronađemo sredstva za rekonstrukciju šest igrališta.

Ministar Aleksandar Martinović, foto: Grad Valjevo

To je doprinos Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave jednoj politici koja se vodi na nivou celokupne države Srbije, a to je da imamo što više dece i da naša deca imaju što pristojnije uslove za boravak, za obrazovanje i u našim predškolskim ustanovama i u našim školama i na našim fakultetima. Sve ono što radimo kao država, svi ovi naši veliki projekti, auto – putevi, koridori, opremanje naših i izgradnja novih bolnica, velika ulaganja u poljoprivredu, sve to nema mnogo smisla ako ne bude imao ko da nas nasledi i ako ne budemo imali iz godine u godinu što više dece“, rekao je Martinović.

Na pitanje novinara šta je konkretno povod njegove posete Valjevu, s obzirom na to da rekonstrukcija dečjih igrališta još uvek nije počela, niti je saopšteno kada će mališanima biti na raspolaganju sređena igrališta, Martinović je odgovorio da je u Valjevo došao jer mu je to posao.

„Posao mi je da obilazim lokalne samouprave, da razgovaram sa gradonačelnicima i predsednicima, i da se upoznajem sa problemima koje ljudi imaju i da pokušamo zajedničkim naporima da te probleme rešimo. Konkretno, mesto gde se sada nalazimo je mesto gde realizujemo jedan važan projekat, a to je adaptacija ovih šest dečjih igrališta“, rekao je Martinović.

Ministar Martinović u Narodnom muzeju, foto: Grad Valjevo

Ministar Martinović je nakon obilaska vrtića „Zvončić“, zajedno sa gradonačelnikom grada Valjeva i načelnikom Kolubarskog upravnog okruga posetio i Narodni muzej u Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *