petak, 12. aprila 2024.

Ministar ne zna kada će Dom za stare biti završen

Objavljeno: 25. novembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sudbina valjevskog Doma za stare, čija izgradnja je počela 2009. godine, još  uvek je neizvesna i niko od predstavnika lokalne vlasti i države ne može pouzdano da kaže kada će taj objekat konačno biti završen. Izgradnja Doma za stare je počela još pre pet godina zahvaljujući donaciji Vlade Japana od 2,5 miliona evra. Sa tim novcem trebalo je da bude završena kompletna izgradnja, međutim, donacija je potrošena, a dalju izgradnju je preuzela država, preko Ministarstva za socijalna pitanja. Iz godine u godinu za taj objekat se izdvaja sve manje pare, a kada će Dom za stare u Valjevu biti završen,  na to pitanje nije nije mogao da odgovori ni ministar rada i socijalne politike Aleksandar Vulin.

“Nemojte me držati za rokove. Ne mogu to sada da vam kažem, jer prvo mora da prođe budžet. Jedno je šta ja želim, a drugo je šta su realne mogućnosti države i šta će biti prihvaćeno i kroz mere štednje”, rekao je Vulin.

Ministar Vulin valjevskim novinarima nije čak hteo ni da otkrije koliko novca će njegovo Ministarstvo tražiti za nastavak radova na izgradnji Doma za stare. On je najavio da će biti provereno kada je potrošena donacija Vlade Japana od 2,5 miliona evra. “ Saznaću zašto nije gotov taj objekat, zašto je novac, koji smo dobili od Vlade Japana, potrošen, a nije završen”, rekao je Vulin.

S obzirom na to da je SNS na vlasti još od 2012. godine, ostaje nejasno zbog čega u protekle dve i po godine državni funkcioneri iz redova te partije i njihovi koalicioni partneri nisu pokušali da saznaju kako je potrošena donacija Japana, niti je bilo ko od zvaničnih državnih institucija, uključujući tužilaštvo i policiju, reagovao do sada povodom mogućih zloupotreba donacije prilikom izgradnje Doma za stare.

3 komentara na “Ministar ne zna kada će Dom za stare biti završen

  1. Suzi, (cenzurisano) – naravno da znam, ali nije vreme da ti to priopcim. Javicu ti dole u Pop Lukinu u petak popodne.

   0

   0
 1. “S obzirom na to da je SNS na vlasti još od 2012. godine, ostaje nejasno zbog čega u protekle dve i po godine državni funkcioneri iz redova te partije nisu pokušali da saznaju kako je potrošena donacija Japana, niti je bilo ko od zvaničnih državnih institucija, uključujući tužilaštvo i policiju, reagovao do sada povodom mogućih zloupotreba donacije prilikom izgradnje Doma za stare.“

  Valjalo bi proveriti ko je tada bio, u ime Vlade i Grada Valjeva, zadužen za navedenu investiciju? Mislim da je tada Ministar bio g. Ljajić a g.Terzić Gradonačelnik Grada Valjeva?

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *