utorak, 25. juna 2024.

Ministar posetio JP „Kolubara“

Objavljeno: 27. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je JP „Kolubara“, koje upravlja regionalnim višenamenskim hidrosistemom „Stubo-Rovni“. Ministar Nedimović je u komandnoj zgradi brane i hidroakumulacije održao sastanak sa v.d. direktorom „Kolubare“ Zoranom Mitrovićem i delegacijom Grada Valjeva, koju je predvodio gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

„Ministar Nedimović je imao priliku da se uveri u stepen izgrađenosti i značaj čitavog sistema „Stubo-Rovni“, koji bi po završetku  radova trebalo da vodom snabdeva oko 250.000 stanovnika na području šest opština. Prilikom posete, ministar je obišao i radove na objektima koji se trenutno grade, a koje finansira Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede“, saopšteno je iz JP „Kolubara“.

Ministar Nedimović je tokom posete konstantovan značajan napredak u realizaciji investicija i radova koji vode ka konačnom završetku sistema „Stubo-Rovni“, koja je najvažnija investicija Kolubarskog okruga.

„Ministar je izrazio zadovoljstvo stanjem na sistemu ’Stubo-Rovni’, radovima koji su u toku i planovima čija se realizacija očekuje u narednom periodu. On je rekao da će Vlada Srbije i nadležno ministarstvo i ubuduće podržati sve aktivnosti koje su vezane za završetak celokupnog projekta“, navodi se u saopštenju.

Izgradnja projekta „Stubo-Rovni“ počela je 1989. godine. Do sada je izgrađeno oko 80% sistema, a u ovoj godini pokrenut je novi investicioni ciklus koji vodi ka konačnom završetku sistema.

2 komentara na “Ministar posetio JP „Kolubara“

  1. Ne zna se koje od njih dvojice skolovanijI i ko se vise i bolje razume u ono sto gledaju.Nedostaje Gorica i Gajic pa da bude naucni skup
    SRBIJOOOOOOOO TUGOOOOOO

    4

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *