ponedeljak, 20. maja 2024.

Ministar Udovičić posetio školu u Rajkoviću

Objavljeno: 15. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je sa predsednikom Privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem posetio Osnovnu školu “Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću, gde je prisustvovao javnom času u okviru programa “Sport u škole“ i tom prilikom uručio sportske rekvizite. Program „Sport u škole“ će se na području opštine Mionica trajati najmanje četiri godine. Sprovode ga profesori fizičkog vaspitanja kroz časove treninga i rada sa decom u školskim fiskulturnim salama u okviru vannastavnih aktivnosti dva puta nedeljno u trajanju od po dva školska časa.

“Sport u škole“ je projekat namenjen deci uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji finansira Ministarstvo omladine i sporta pod punom podrškom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a sprovodi ga Savez za školski sport Srbije.

“Ovde smo da promovišemo projekat ‘’Sport u škole’’ koji se bavi fizičkom kulturom naših najmlađih. Trudimo se da ovaj projekat zaživi u celoj Srbiji kako bi povećali fond časova fizičke kulture i promovisali zdravi stilove života”,  rekao je ministar Udovičić.

Nakon škole u Rajkoviću, Udovičić i Janković su obišli radove na završetku sportske hale u Mionici. Predsednik Privremenog organa je rekao da su najveću pažnju do sada posvetili najmlađim stanovnicima Mionice.

“ To se vidi kroz brojne projekte i programe koji su zaživeli  u cilju sticanja formalnih i neformalnih znanja, i većeg interesovanja dece za sportske aktivnosti. Zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta svako dete u našoj opštini je sada dobilo mogućnost da se bavi sportom i ima pravilan rast i razvoj”, rekao je Boban Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *