subota, 20. jula 2024.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević posetila Mionicu

Objavljeno: 19. juna 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

MIONICA- Ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić Tepavčević i predsednik opštine Mionica Boban Janković prisustvovali su obeležavanju meseca roditeljstva koji se prvi put održava u Mionici.

„Osećam ogroman ponos, jer smo se ovde, večeras okupili svi oko pravih porodičnih vrednosti. Hvala ministarki Kisić što je sa nama i što prepoznala značaj svega što radimo za mioničke porodice. Mionica je malo mesto, ali za velike događaje i večeras šaljemo jednu vrednu poruku, a to je da je porodica osnova svega. Kroz razne programe podržavamo decu i roditelje i nastavićemo da brinemo o porodicama. I zato ćemo novčanu naknadu za svaku rođenu bebu povećati sa 40 na 60 hiljada dinara, a prva rođenu beba dobija 80 hiljada dinara. A u planu je još pogodnosti. Hvala vam što ste danas izabrali da budete ovde. Mionica je porodica koja ima budućnost“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Foto: Opština Mionica

Opština Mionica sprovodi mere podrške porodicama kroz besplatne knjige, besplatna auto sedišta, kolica za bebe, besplatan prevoz za đake, besplatne časove u Centru za obrazovanje i razvoj, besplatnu pripremnu nastavu za osnovce, nagrade za vukovce, novčanu podršku i dr.

„Mionica je primer odlične prakse koja obeležava čitav mesec porodice kroz niz izuzetnih aktivnosti.  Iz Mionice šaljemo najlešu poruku važnosti porodice, nasmejane dece, ponosnih i divnih roditelja.  Hvala svima, bilo je odlično. Deca nam se rađaju“, izjavila je ministarka Kisić koja je pohvalila mere podrške koje sprovodi lokalna samouprava.

Foto: Opština Mionica

U Mionici je u toku obeležavanje meseca roditeljstva, a u novoj i modernoj sportskoj hali u zabavnim igrama i nadmetanjima kroz „Porodičnu razigraonicu“ učestovalo je čak 28 porodica.

Projekat „Podsticajno roditeljstvo“, opština Mionica realizuje u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, Stalnom konferencijom gradova i opština i UNICEF-om.

Jedan komentar na “Ministarka Darija Kisić Tepavčević posetila Mionicu

  1. Velike pohvale za vaspitače iz Pu „Neven“ koji su bili fenomenalni kao i uvek i sproveli ovaj projekat u delo. Svaka čast!!!

    2

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *