ponedeljak, 22. jula 2024.

Narodna stranka podržava proteste u Valjevu

Objavljeno: 19. juna 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Protest, foto: Patak online
Protest, foto: Patak online

VALJEVO- Narodna stranka Valjevo saopštila je da podržava i aktivno učestvuje u protestima – „Valjevo protiv nasilja“ i da pruža punu podršku zahtevima građanskih protesta u Valjevu.

“U Srbiji već više od decenije ne postoji sloboda medija i sloboda govora, društveni, državni i građanski prostor je zatrovan mržnjom i nasilništvom, i to prvenstveno sa televizija koje imaju nacionalnu pokrivenost, a koje po zakonu spadaju u javno dobro.

Umesto političke odgovornosti, u našem društvu se već deceniju kao najveća vrednost uzdiže poslušnički i dodvornički odnos prema rukovodstvu države. I baš zbog takvog ambijenta i imamo  odgovor na velike i gnusne tragedije koje su se dogodile u Srbiji u maju ove godine, a koji se sveo na nesuvisle pokušaje vlasti da se izbegne politička odgovornost.

Kao reakcija na takav odgovor države, savesni građani i građanke iz svih gradova u Srbiji, pa tako i u našem Valjevu, podigli su svoj glas u želji i nadi da Srbija ne bude takva zemlja, ali su od strane nosilaca vlasti dobili najniže uvrede, laži i usklađenu harangu, ne birajući sredstva, samo iz razloga što javno iznose svoje mišljenje i žele dobro sebi i svojoj deci.

Protest, foto: Patak online

Izuzetno je poražavajuće i štetno po društvo, što takve  uvrede i laži plasiraju narodni poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini kao najbitnije institucije u zemlji, i njihovi podanici sa televizija sa nacionalnom frekvencijom. A to je još jedan dokaz potpunog i apokaliptičnog urušavanja svih institucija države Srbije.

Baš kao i u celoj Srbiji, građani i građanke Valjeva su se podigli protiv takve njihove nakaradne Srbije, uvereni u pobedu istine, pravde,  kulture, mira i slobode.

Narodna stranka Valjevo poziva sve savesne i slobodoumne stanovnike našeg grada, da se pridruže protestima – „Valjevo protiv nasilja“ i pokažu da se ne boje, i da daju svoj doprinos u borbi dobra nad zlim, kako bi dobili normalno društvo i državu, u kojoj će obezbediti srećniju i bolju budućnost i sebi i svojim potomcima”, navedeno je u saopštenju za javnost Gradskog odbora Narodne stranke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *