subota, 2. decembra 2023.

MIONA FILM FEST U MIONICI

Objavljeno: 15. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Festival kratkometražnog i dokumentarnog filma “MIONA FILM FEST” održaće se danas i sutra po prvi put u Mionici u organizaciji mioničkog Kulturnog centra i Udruženja umetnika Srbije, a pod pokroviteljstvom opštine Mionica. Svečano otvaranje festivala planirano je za večeras od 19 i 30 časova u Kulturnom centru Mionica. Festival kratkometražnog i dokumentarnog filma “MIONA FILM FEST”  je manifestacija koja svojim programom promoviše umetničke vrednosti savremenog srpskog kratkometražnog filmskog stvaralaštva i ujedno podržava razvoj mladih filmskih autora.

Tokom dva dana festivala publika će imati priliku da vidi osam kratkometražnih filmova koji će se boriti za prvu nagradu. Na repertoaru su filmovi: „Isti“ Dejana Petrovića, „Siguran posao“  Igora M. Toholja, „Radiovizija” Miloša Tomića, „Nisam tu“ Senke Domanović,  „Dos patrias“ Koste Ristića, „4 godine u 10 minuta“ Mladena Kovačevića,  „Aladinova čarobna kanta“ Žikice Jovanovića i “No-no, to ne umem” autora Rastka Šajića.

U žiriju su filmski kritičar Miroljub Stojanović, reditelj Darko Bajić i glumica Mina Lazarević. Oni će odlučivati o pobedniku prvog festivala kratkog i dokumentarnog filma “MIONA FILM FEST”.

Planiran je i prateći program “MIONA KVIZ”, koji je namenjen mladima iz osnovnih i srednjih škola iz Mionice, kao i dve tribine u biblioteci “Milovan Glišić” u Mionici. Prva tribina “Odnos medija prema filmu” u kojoj učestvuju novinar i pisac Vanja Bulić, urednica jutarnjeg programa Televizije Studio B Ivona Fuštić i urednik jutarnjeg programa Radio Beograda Dejan Grujić biće održana večeras sa početkom u 21 čas. Sutra sa početkom u 16.30 časova održaće se tribina na temu “Film u 21. veku”.  Učesnici tribine su filmski kritičar Miroljub Stojanović, reditelj Darko Bajić reditelj i urednik jutarnjeg programa Radio Beograda Dejan Grujić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *