nedelja, 21. jula 2024.

Mionica dobija šalter za pomoć privrednicima

Objavljeno: 6. septembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionički privrednici dobijaju šalter Privredne komore za razvoj i unapređenje poslovanja, a u planu je i otvaranje kancelarije za razvoj preduzetništva. Mioničani će moći da dobiju iste usluge koje imaju privrednici u Beogradu, a šalter će sa radom početi već u septembru.

Sporazum o njegovom otvaranju potpisaće predsednik opštine Mionica Boban Janković i Branislava Simanić, direktor Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije. Mioničani će sve potrebne informacije i stručnu pomoć za razvoj i pokretanje biznisa dobijati u zgradi svoje opštine.

„Naš rad podređen je boljem životu naših građana. Stvaranje boljih uslova za poslovanje je jedan od naših najvažnijih zadataka. Otvaranje šaltera za podršku je prvi korak, jer planiramo da otvorimo kancelariju za razvoj preduzetništva. Siguran sam da će to našim preduzetnicima olakšati poslovanje, ali i inspirisati Mioničane da pokrenu nove poslove“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Šalter za privredu, smatra Janković, ima višestruki značaj. Osim pružanja informacija i stručne pomoći, šalter će uticati na stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta  za stvaranje malih i srednjih privrednih društava i preduzetništva. Uticaće na promovisanje privrednih i turističkih potencijala. Doprineće stvaranju registra svih privrednih potencijala namenjenih domaćim i stranim investitorima.

Janković je istakao i značaj industrijske zone koja će se prostirati u Radobiću na devet hektara površine.

„Uz podršku predsednika Vučića i Vlade Srbije Mionica se razvija brže nego ikad. U infrastrukturu samo ove godine investiramo preko 1,5 milijardi dinara. Intenzivno radimo i na otvaranju novih radnih mesta. Nova industrijska zona ojačaće privredu našeg kraja. Do sada smo uložili 7 miliona dinara i vodimo pregovore s četiri zainteresovana investitora. Naš glavni zadatak je da obezbedimo bolji standard i bolje uslove života za naše građane“, istakao je Janković.

Da je Mionica pogodno mesto  za razvoj privrede potvrđuje i činjenica da je ove godine postala jedna od 25 lokalnih samouprava koja je pristupila Klubu gradova sa povoljnim poslovnim okruženjm (BFC).

U Uslužnom centru u aprilu ove godine otvoren je i novi elektronski šalter u okviru eUprave. Preko šaltera, građani na mnogo brži način mogu doći do dokumenata, bez čekanja i sa uštedom vremena.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *