sreda, 24. aprila 2024.

Mionica domaćin etape trke „Kroz Srbiju“

Objavljeno: 29. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
DCIM100MEDIADJI_0006.JPG
DCIM100MEDIADJI_0006.JPG

MIONICA- Mionica će drugi put za redom biti domaćin etape Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“, odlučeno je na sastanku održanom između predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića  i direktora trke Vladimira Kuvalje. „Trka kroz Srbiju“, 59. po redu, kreće iz Republike Srpske, odnosno iz Istočnog Sarajeva 29. jula, odakle će biciklisti krenuti putem Priboja, preko Zlatibora, sve do Mionice i Požarevca gde je i ovogodišnji cilj.

„Mionicu očekuje pravi biciklistički spektakl, sa 150 biciklista iz 20 svetskih zemalja. Ova trka je pravi međunarodni sportski brend kojom Mionica postaje jedan od centara srpskog biciklizma. Ove godine ćemo podići organizaciju trke na još viši nivo i potvrditi epitet dobrog domaćina. Očekujemo još veći broj posetilaca, kao i domaćih i inostranih medija koji će se upoznati sa svim prelepim predelima i turističkim potencijalima Mionice i Banje Vrujci“, rekao je Janković.

Prema rečima direktora trke Vladimira Kuvalje, ove godine vladalo je veliko interesovanje među gradovima za domaćinstvo etape.

„Cilj nam je da na najbolji mogući način promovišemo prirodne lepote ovoga kraja i turističke potencijale čitave regije, jer Mionica je to zaslužila. Veliki broj stranih i domaćih medija koji prate sport i turizam pratiće ovogodišnje izdanje trke “Kroz Srbiju” i biće ovo odlična prilika da pošaljemo lepu sliku svih krajeva Srbije i Republike Srpske u čitav svet”, rekao je Kuvalja.

U cilju popularizacije biciklizma među najmlađima, i ove godine će na ulicama Mionice biti organizovane trke za najmlađe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *