subota, 20. jula 2024.

Obrok za one koji nemaju novac da ga plate

Objavljeno: 29. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- „Ako ste gladni, a nemate novca, ovde možete dobiti neki obrok. Platićete kada budete imali novca, a i da ne platite… Niko ne zaslužuje da bude gladan. Vratimo veru u ljudskost“. Ova neobična poruka ispisana je na ćevabdžinici „Bucko“ u centru Valjeva, preko puta Narodnog muzeja! Praktično, vlasnik ćevabdžinice, je pozvao sve one koji su gladni, a nemaju novca, da po obrok dođu u ovaj ugostiteljski objekat. Njegov potez za kratko vreme izazvao je brojne pozititivne komentare, jer vraća nadu u to na nismo izgubili ljudskost i osećaj za one koji nemaju ni za hleb!

Vlasnik ćevabžinice nije želeo da govori o ovom humanom potezu, a njegove radnice kažu da u potpunosti podržavaju njegov gest, jer su i same svedoci da ima puno ljudi koji sebi ne mogu da priušte ni jedan obrok.

„Ovim gestom ne želimo da uvredimo nikoga, jednostavno, imamo razumevanja za one ljude koji su gladni. Činjenica je da ima gladnih ljudi, ali oni su ponosni i dostojanstveni i teško da će to odmah i reći. Jednostavno, dešava se da kada neko uđe u radnju, prepoznamo da nema novca i da mu je potreban besplatan obrok. Takvim ljudima smo spremni da pomognemo, a znamo da će, ako nekada budu u situaciji, platiti taj obrok, a i da ga ne plate, ni to nije problem, jer niko ne zaslužuje da bude gladan. Ima i onih koji ovaj human gest žele da zloupotrebe i da na ovaj način dođu do obroka, ali na sreću, njih je vrlo malo“, pričaju prodavačice ćevabdžinice „Bucko“.

Ovaj gest je za kratko vreme izazvao brojne pozitivne reakcije građana Valjeva. Inače, na gradu na Kolubari 500 osoba, među kojima je veliki broj dece, je svakodnevno na narodnom kazanu, dok su realne potrebe znatno veće, ali iz proceduralnih razloga, mnogi građani ne ispunjavaju formalne uslove za dobijanje jednog kuvanog obroka.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *