utorak, 28. maja 2024.

Mionica iz budžeta urgentno nabavila zaštitne maske

Objavljeno: 20. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Štab za vanredne situacije opštine Mionica je iz sredstava budžeta opštine urgentno kupio zaštitne maske i drugu opremu. Zaštitne maske su najneophodnije našim zdravstvenim radnicima, lekarima i zdravstvenom osoblju i Štab im je isporučio raspoloživu količinu.

U cilju zaštite, volonteri su opremljeni zaštitnim maskama i rukavicama, kao i prslucima i kačketima kako bi bili prepoznatljivi. Maske su podeljene i pripadnicima Policijske stanice Mionica koji su neprekidno izloženi kontaktu, kao i radnicima JKP „Vodovod Mionica“ na terenu. Počela je i podela zaštitnih maski za radnike u trgovinskim radnjama, ugostiteljskim objektima, objektima brze hrane i pekarama.

Javno komunalno preduzeće “Vodovod Mionica” će obavlja dezinfekciono pranje ulica kao vid prevencije od korona virusa. Komunalno preduzeće u vreme vanredne sitruacije redovno obavlja i druge aktivnosti, a posebno su pojačane aktivnosti koje se odnose na održavanje javna higijene.

U Mionici je počela i obuka nove grupe volontera za pružanje pomoći ostetljivim grupama stanovništva na teritoriji opštine Mionica za vreme trajanja vanrednog stanja.

Volonterima se obratio komandant Štaba za vanredne situacije opštine Mionica Boban Janković, koji je naglasio da su volonteri deo Štaba koji obavlja najvažniju uslugu kada su u pitanju naši sugrađani. Janković je izrazio zadovoljstvo što je broj volontera na teritoriji opštine Mionica iz dana u dan sve veći, a učesnike obuke pozvao da disciplinovano i odgovorno obavljaju poverene zadatke.

Volonteri mogu biti samo lica starija od 18 godina, a svi zainteresovani se mogu se javiti na telefon Kol centra opštine Mionica 0800 50 50 55.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *