subota, 20. jula 2024.

Nove odluke Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

Objavljeno: 20. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Štab za vanredne situacije grada Valjeva je doneo odluku da se, pored već naloženih mera, ograničava rad trafika, poljoprivrednih i veterinarskih apoteka za vreme trajanja vanrednog stanja na vreme od 6 do 19 časova.

Pored toga, ograničava se rad šalterske prodaje, dostave i preuzimanja hrane po kućama za vreme trajanja vanrednog stanja, na vreme od 6 do 16 časova. U okviru propisanog radnog vremena, delatnost se može vršiti isključivo uz upotrebu propisane zaštitene opreme.

Doneta je odluka i da se ograničava rad zanatskih radnji za vreme trajanja vanrednog stanja, na vreme od 8 do 19 časova. Pod pojmom zanatske radnje ne podrazumevaju se frizerski i kozmetički saloni, kojima je ranije naložen prekid rada.

Od ostalih zaključaka, nalaže se JKP „Vidrak“ Valjevo da za vreme trajanja vanrednog stanja  prekine sa naplatom parkiranja na opštim parkiralištima, izuzev korisnicima pretplatnih karti.  Nalaže se građanima koji su nedavno boravili u inostranstvu, a nemaju rešenje o kućnoj izolaciji, da se obavezno jave epidemiologu u Zavod za javno zdravlje radi daljeg postupanja. Nalaže se građanima da koriste dostupna lična zaštitna sredstva do prispeća propisanih.

U toku jučerašnjeg dana, zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, član 248 Krivičnog zakonika Srbije, policija je na području Kolubarskog okruga napisala četiri krivične prijave osobama starijim od 65 godina. U Valjevu su krivične prijave napisane licima rođenim 1948. i 1953. godine, a u Lajkovcu osobama rođenim 1944 i 1949. godine, jer su zatečeni na ulicama.

Jedan komentar na “Nove odluke Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

  1. Ako vam je potreban kombi nosivost 1400 kg i prikolica sa ciradom nosivosti 940 kg spreman sam da vam ustupim za vreme van. Stanja. Pogodan za razvoz humanitarne pomoci- paketi

    6

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *