četvrtak, 25. jula 2024.

Mionica obeležila Dan opštine

Objavljeno: 22. jula 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mionica (arhiva), foto: Opština Mionica
Mionica (arhiva), foto: Opština Mionica

MIONICA- Na dan rođenja vojvode Živojina Mišića obeležava se i Dan opštine Mionica. U Kulturnom centru održana je svečana sednica Skupštine opštine, a prvi čovek Mionice Boban Janković položio je venac na grob vojvodi Živojinu Mišiću u Aleji velikana u Beogradu.

„Mionica ne zaboravlja svog slavnog vojvodu. Mišić je simbol ljubavi prema slobodi i otadžbini. Zadužio je Mionicu. Zadužio je Srbiju. Tome u čast, počeli smo da gradimo Kuću Kolubarske bitke, koja će trijumf hrabre odbrane i pobede srpskog naroda na čelu sa Mišićem sačuvati za nove generacije“, izjavio je Janković.

On je poručio da je Mionica najlepša na svetu.

„Priroda joj kanjon Ribnice, manastir Svetog Petra i Pavla, Banja Vrujci. I još mnogo toga. Zacrtali smo velike ciljeve. Mnogo projekte smo pokrenuli i realizovali. Danas, Mionica ima novi Kulturni centar, nove sportske terene. Nove škole i besplatne udžbenike. Danas gradimo kanalizacionu mrežu. Parkove. Nemoguće ih je sve pobrojati. Ali, garantujem vam, razvoj Mionice je nezaustavljiv proces“, rekao je Janković.

Boban Janković, foto: Opština Mionica

Na Dan opštine, a u sklopu „Mišćevih dana“ održana je i predstava „Ljubavni vremeplov“ o ljubavima srpskih velikana, među kojima je i priča Živojina Mišića i njegove Lujze.

„Mišićevi dani“ u Mionici traju do 24. jula. Posetioci imaju priliku da uživaju u brojnim kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima.

Iz Turističke organizacije Mionica poručuju da je ove godine manifestacija veoma posećena, a do sada je najveće utiske ostavio koncert Danice Crnogorčević koji je održan na otvaranju Mišićevih dana, a za predstojeći vikend očekuje se još veća posećenost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *