petak, 12. aprila 2024.

Mionica opština po meri privrede i građana

Objavljeno: 31. januara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U Mionici je održana 23. sednica Izvršnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Razgovarano je o kulturno-istorijskom sadržaju mioničkog kraja i o načinu da se što bolje promovišu ti turistički potencijali.

Tema sednice bila je i priprema za naredno izdanje Sive knjige koja sadrži preporuke privrede, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva za otklanjanje administrativnih prepreka poslovanju u Srbiji i predstavlja jedan od ključnih dokumenata kojim se rukovode državne institucije u planiranju i sprovođenju regulatornih reformi.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je i član Izvršnog odbora NALEDA-a, istakao je da je za Mionicu čast što je domaćin sednice NALEDA-a.

„U poslednjih nekoliko godina saradnje sa NALED-om ostvarili smo značajne rezultate, pre svega, kada je u pitanju privreda, javna uprava i javni prihodi. Naš cilj je da budemo rame uz rame sa najrazvijenijim opštinama, a to podrazumeva stabilan i kvalitetan ambijent za investicije. Duplo smo smanjili broj nezaposlenih, a sa novom privrednom zonom, za Mioničane će biti još radnih mesta. Mionica je postala i član BFC kluba i tako postala vidljiva za investitore na privrednoj mapi Srbije“, kazao je Janković.

Poseta firmi „Auto-kabel“

Izvršna direktorka NALEDA-a Violeta Jovanović istakla je da će Mionica do kraja godine dobiti i sertfikat koji će dati jasne smernice kako da se kreira dobra poslovna klima.

„Izvršni odbor NALED-a je u Mionici i razgovara o važnim lokalnim temama. Ovaj kraj ima bogato kulturno nasleđe i turističke potencijale i  uz podršku privrede koja je okupljena u NALEDU nastojaćemo da ga promovišemo, a da Mionica napreduje na jedan organizovan i planski način. Posebno su nam važne preporuke Sive knjige gde je Mionica jedan od lidera, naročito u segmentu komunalnih taksi i naknada“, rekla je izvršna direktorka NALEDA-a.

Nakon održane sednice,  Janković, Jovanović i ostali članovi Izvršnog odbora NALED-a obišli su nemačku firmu „Auto-kabel“, koja u Mionici posluje od  januara 2019. godine,  a bavi se proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto-industrije .

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *