subota, 20. jula 2024.

Za medijsko izveštavanje o radu Skupštine grada 33.000 evra

Objavljeno: 31. januara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iz gradske kase biće izdvojeno skoro 33.000 evra za praćenje aktivnosti Skupštine grada u ovoj godini putem audio-vizuelnih medijskih sadržaja.

Kako se navodi u javnom pozivu koji je objavila Skupština grada, a potpisala predsednica lokalnog parlamenta Snežana Rakić, 3.080.000 dinara biće opredeljeno za praćenje i video izveštavanje rada Skupštine grada i njenih tela kao deo posebnog programskog TV segmenta, kao i prenos rada skupštinskih zasedanja, a medijska kuća sa kojom bude potpisan ugovor imaće i obavezu da emituje dve emisije nedeljno u trajanju do pola sata.

Za radijsko izveštavanje o radu lokalnog parlamenta i prenos sednica Skupštine grada planirano je 330.000 dinara.

Iz gradskog budžeta 275.000 dinara je opredeljeno za praćenje i video izveštavanje o radu mesnih zajednica i o radu odbornika. Televizija koja dobije posao dužna je da o ovim temama mesečno emituje jednu emisiju u trajanju od 30 minuta.

Dodatnih 165.000 dinara je namenjeno za praćenje i audio izveštavanje o radu gradskih javnih preduzeća i ustanova, uz obavezu emitovanja jedne emisije mesečno u trajanju od 30 minuta.

Za praćenje aktivnosti Skupštine grada u ovoj godini putem audio-vizuelnih medijskih sadržaja iz gradskog budžeta je opredeljeno ukupno 3.850.000 dinara.

Kako je navedeno, Komisija će nakon pregleda i ocene pristiglih ponuda svoj predlog za izbor najpovoljnijeg ponuđača za svaku partiju posebno dostaviti predsednici lokalnog parlamenta, koja će doneti konačnu odluku, navedeno je u javnom pozivu, koji je objavljen na zvaničnom sajtu Grada Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *