utorak, 28. maja 2024.

Mionica otvorila sezonu reli takmičenja u Srbiji

Objavljeno: 20. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Proteklog vikenda ljubitelji automobilizma imali su priliku da uživaju u uzbudljivom i neizvesnom takmičenju za šampionat Srbije, trećem „Reliju Mionica“. Od 30 prijavljenih posada, zbog tehničke ispravnosti, na stazi ukupne dužine 200 kilometara, startovalo je 25 ekipa. Nakon devet specijalnih ispita slavili su Vladica Rabrenović i Ana Golić, koji su za samo tri sekunde bili brži od Nenada Vićentića i Ivana Jevtića. Najniži stepenik su zauzeli Željko Milutivnović i Uroš Lukić.

Veliki broj posetilaca ispratilo je ceremonijalni start na Trgu vojvode Živojina Mišića, kao i ceremoniju proglašenja pobednika, gde je pehare uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković.

„Zaista smo ponosni što upravo Mionica ove godine otvara sezonu reli takmičenja u Srbiji. Moram napomenuti da je za ovo takmičenje vladalo veliko interesovanje od strane takmičarskih posada, što potvrđuje povećanje broja prijavljenih ekipa u odnosu na prošlu godinu. Mionica je i ove godine opravdala titulu dobrog domaćina i organizatora ovakve vrste takmičenja“, rekao je Janković.

„Reli Mionica“ se održao treći put za redom pod pokroviteljstvom opštine Mionica, u organizaciji AK Fam MM Pover sa Auto-moto savezom Srbije i Sportskim auto i karting savezom Srbije. Ovo takmičenje se boduje za FIA Centralno evropski zonski reli šampionat, Međunarodno zonsko reli prvenstvo Srbije i Nacionalni reli šampionat Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *