ponedeljak, 24. juna 2024.

Proslava „duple krune“ lajkovačkih odbojkašica

Objavljeno: 20. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- U Lajkovcu je održano tradicionalno „Plavo veče“ Odbojkaškog kluba Železničar, ovoga puta u znaku fantastičnog uspeha, najvećeg u istoriji lajkovačkog sporta – osvajanja titule prvaka države i trofeja Kupa Srbije. Uz rukovodstvo kluba, stručni štab i kompletan sastav koji je doneo „duplu krunu“, u hotelu „Lajkovac“ okupili su se predstavnici Opštine, Odbojkaškog saveza Srbije, sponzori i prijatelji kluba. Prikazan je kratak film o stvaranju „velikog kluba iz malog grada“,  s posebnim osvrtom na uspehe u poslednje dve sezone: osvajanje Kupa Srbije 2017/18 i 2018/19. i šampionske titule u sezoni 2018/19. Naravno, u centru pažnje bile su odbojkašice i stručni štab, pojedinačno predstavljeni uz gromoglasne aplauze.

Red je da navedemo imena onih koji su zauvek upisali Lajkovac na odbojkašku i sportsku mapu Srbije. Stručni štab: Mirjana Musulin, Vladimir Živković, Marko Ivković i Lazar Tabaković. Odbojkašice: kapiten Ivana Lazarević, Aleksandra Spasenić, Dunja Grujičić, Ralica Vasileva, Jelena Stanimirović, Anica Kutlešić, Aleksandra Gajić, Maja Savić, Jelena Mlađenović, Milica Tošić, Sara Ranković, Jelena Olujić i Nikolina Lukić. Treba spomenuti i Dragutina Baltića, koji je bio šef stručnog štaba do januara. Lekar Dragan Milovanović. Uprava: predsednik Živorad Lazarević, sekretar Zlatko Petrović, Milan Jokić, Bojan Bogdanović i drugi.

Prisutnima su se obratili počasni predsednik kluba književnik Radovan Beli Marković, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, šef stručnog štaba Mirjana Musulin, kapiten Ivana Lazarević, urednik sportskog programa RTS-a Zoran Marković, a u ime sponzora direktor pirotskog „Tigra“ Vladimir Ilić. Svečanosti je u ime Odbojkaškog saveza Srbije prisustvovao generalni sekretar Ivan Knežević.

Čovek koji takođe pronosi slavu Lajkovca, a veliki je ljubitelj odbojke, poznati srpski književnik Radovan Beli Marković između ostalog je rekao: „Sport je bescen blago ove zemlje, a naše tri puta okrunjene kraljice, školovane, prelepe i ljudski stasale zaslužuju dubok naklon svih čestitih ljudi. Najlepšim slovima ispisale su sportske stranice istorije Lajkovca i sve Kolubare.“

Najdirljiviji trenutak bio je kada je voditeljka Zorana Koršoš Nikolić pročitala pismo dečaka Zao Čuna iz Kine, koji je vezan za invalidska kolica. Čun prati utakmice Železničara preko interneta, veliki je fan lajkovačkog kluba i poželeo je dres sa potpisima svih odbojkašica. Kapiten Ivana Lazarević pokazala je dres koji će posredstvom kineske ambasade biti prosleđen dečaku Zao Čunu. Uručene su zahvalnice svima koji su dali podršku klubu na putu velikog uspeha: od Opštine Lajkovac, preko donatora i sponzora do medija.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *