petak, 21. juna 2024.

Mionica u najužem izboru za „Grad u fokusu“

Objavljeno: 5. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionica je ušla u najuži izbor za titulu „Grad u fokusu“. Ministarstvo kulture i informisanja pokrenulo je prošle program „Gradovi u fokusu“ u cilju decentralizacije kulturnog života i jačanja kapaciteta lokalnih samouprava u oblasti kulture. Stručna komisija tog ministarstva je od 57 prijavljenih kandidata izabrala 10, među kojima je i mionička opština. „U poseti Mionici je bila šefica kabineta ministra kulture i informisanja Biljana Barošević koja se na terenu upoznala sa detaljima projekta ’Mionica – varoš u duhu metropole’, čijom bi realizacijom Mionica trebalo da postane vidljivija na kulturnoj mapi Srbije i Evrope“, rekao je prvi čovek mioničke opštine Boban Janković.

Zadatak stručne komisije je da poseti posetiti gradove i opštine koji su prošli predselekciju, kako bi se upoznala sa svim segmentima projekata, kapacitetima i resursima za realizaciju projekta.

Na osnovu prikupljenih informacija, stručna komisija napraviće selekciju i pozvati predstavnike lokalnih samouprava koje su ušli u najuži izbor, da predstave projekte u Beogradu, posle čega će doneti konačnu odluku ko će poneti titulu „Grad u fokusu“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *