utorak, 25. juna 2024.

Mionici odobreno oko 6,2 miliona dinara za mere populacione politike

Objavljeno: 1. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Ministarstvo bez portfelja, koje je zaduženo za demografiju i populacionu politiku, odobrilo je opštini Mionica skoro 6,2 miliona dinara za sufinansiranje mera populacione politike. Opština Mionica je učestvovala u Javnom pozivu Ministarstva bez portfelja, čiji je cilj podršku održivom demografskom razvoju jedinica lokalne samouprave u Srbiji.

„Aktivno radimo na obezbeđivanju što boljih uslova kako bi smanjili ekonomske migracije našeg stanovništa i podstakli mlade ljude da žive i rade u Mionici. Sem obezbeđivanja radnih mesta, u čemu imamo dosta pomaka, jedan od uslova kako bi smo ovo ispunili je da u Mionici stvorimo najbolje uslove za odgajanje i vaspitanje dece. Ovaj projekat će sigurno u tom smislu imati velike pozitivne efekte, i zajedno sa drugim projektima kao što su besplatan prevoz za učenike, besplatne knjige za đake prvake, besplatni programi i edukacije u Opštinskom centru za obrazovanje i razvoj poboljšati demografske parametre u našoj opštini“, kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Boban Janković

Kako je saopšteno, odobrena su sredstva za opremanje i osavremenjavanje kuhinje u Predškolskoj ustanovi „Neven“, nabavku jednog minibusa, kao i za aktivnosti i predavanja namenjena podršci roditeljima, budućim roditeljima i drugima koji učestvuju u odgajanju dece.

„O značaju ovog projekta govori i činjenica da kuhinja Predškolske ustanove ‘Neven’ u Mionici nije opremana i rekonstruisana još od 1981. godine kada je ona opsluživala tri puta manje dece nego danas. Trenutni kapaciteti ne odgovaraju broju dece koja su obuhvaćena celodnevnim boravkom u ovoj ustanovi, a pored toga je nefunkcionalna i česti su kvarovi. Pored toga, nabavkom minibusa sva deca iz 36 sela mioničke opštine stiču podjednake da se uključe u sve programe naših ustanova“, rekao je Janković.

Ukupna vrednost ovog projekta biće 8,8 miliona dinara, jer će lokalna samouprava za ovaj projekat izdvojiti 2,6 miliona dinara, pored 6,2 miliona dinara, koje je obezbedilo Ministarstva bez portfelja.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *