utorak, 25. juna 2024.

Mionici više para iz državne kase za socijalnu zaštitu

Objavljeno: 21. februara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisali su ugovor o namenskom transferu 3,35 miliona dinara za finansiranje usluga socijalne zaštite iz nadležnosti lokalne samouprave. Reč je o dnevnim uslugama u zajednici, uslugama smeštaja u prihvatilište, uslugama podrške za samostalan život , uslugama ličnog pratioca detetu sa invaliditetom kao podrška za zadovoljavanje osnovnih potreba u svakodnevnom životu, uslugama personalne asistencije dostupnim punoletnim licima sa invaliditetom, savetodavno-terapijskim i socijalno-edukativnim uslugama, i drugim uslugama socijalne zaštite u skladu sa potrebama i prioritetima lokalne samouprave utvrđenih odlukom o pravima i uslugama iz socijalne zaštite.

„Ovaj transfer predstavlja direktnu podršku lokalnim mehanizmima za obezbeđivanje kvalitetnijih uslova života i zaštite ranjivih grupa dece, osoba sa invaliditetom i starijih osoba. U proteklom periodu veliku  pažnju smo posvetili brizi o našim sugrađanima, od onih najugroženijih kojima je pomoć preko potrebna, preko brige o deci i podsticanju povećanja nataliteta, pa sve do smanjenja broja nezaposlenih na teritoriji naše opštine. Brigu o socijalno ugorženim kategorijama, zatim osobama sa invaliditetom, starijim, izbeglim i raseljenim licima nastavljamo i dalje kroz brojne aktivnosti i finansijska sredstva koja smo budžetom za 2018. godinu opredelili u ove svrhe,“ poručio je Janković.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  je prošle godine opštini Mionica za usluge socijalne zaštite opredelilo 2,64 miliona dinara.

2 komentara na “Mionici više para iz državne kase za socijalnu zaštitu

  1. Samo da pomoc u bilo kom vidu ode tamo gde treba , a ne kao ovde u Valjevu sa Nevidljivom decom.Naravno da bude sve javno i transparentno , jer u Valjevu su ponizili upravo one koje cak ni beda nije uspela da ponizi uzimajuci pomoc tj. novc namenjen osobama sa posebnim potrbama!Da li ce ostati ne kaznjeni ?Koliko znam pricu oko Nevidljive{ mislim da je ovo slicno sa ovim sto pokradose u Valjevu sto se tice pomoci} dece pompezno najvljiva i gvozdenovic , sada cuti i ne kaze ko , sta igde i koliko novca se podeli ?

    2

    4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *