utorak, 28. maja 2024.

Mionički Dom zdravlja dobio rendgen aparat

Objavljeno: 15. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U mioničkom Domu zdravlja je sa radom počeo novi rendgen aparat. Građani više ne moraju da na snimanje pluća odlaze u Valjevo, već im potpuna zdravstvena zaštita omogućena u Mionici, što je veoma važno naročito sada zbog epidemije korona virusa.

U kovid ambulanti već se rade laboratorijske analize krvi, a sa novim rendgen aparatom je zaokružena dijagnostika kada je reč o korona virusu.

„Za građane Mionice je od izuzetne važnosti da imaju kompletnu  zdravstvenu zaštitu. Da sve preglede obave na jednom mestu. Novi rendgen aparat smanjiće čekanja i uštedeće vreme svim Mioničanima. Doktori i medicinsko osoblje se hrabro bore za naše živote. Hvala im. I zato moramo biti odgovorni. Moramo se vakcinisati i na taj način zaštiti sebe i druge“, rekao je predsednik opštine Mionica  Boban Janković.

Nakon instalacije, obuke i ispunjavanja svih tehničkih preduslova, RTG aparat je postavljen u Kovid ambulanti, a radiće svakoga dana od 8 do 13.30 časova.

U opštini Mionica, vakcinacija se obavlja na tri vakcinalna punkta. Svakog radnog dana zainteresovani mogu da se vakcinišu u Mionici od 8 do 13 časova, a u ambulantama u Rajkoviću i Banji Vrujci sredom od 8 do 12 časova. Građanima su dostupne Fajzer i Sinofarm vakcine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *