petak, 24. maja 2024.

Miting podrške Aleksandru Obradoviću

Objavljeno: 28. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U 17 časova na Gradskom trgu danas će biti održan miting podrške radniku „Krušika“ Aleksandru Obradoviću, koji se nalazi u kućnom pritvoru zbog sumnje da je novinarima bio izvor za objavljivanje informacije o poslovima sa izvozom oružja, koji se dovode u vezu s ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Kako je objavljeno na društvenim mrežama, na mitingu podrške govoriće Marinka Tepić, Sergej Trifunović, Srđan Milivojević, zatim Biljana Stojković iz „Inicijative žena“, advokat Aleksandra Obradovića Vladimir Gajić i drugi.

Pre mitinga, građani će se okupiti u 14 časova na Gradskom trgu, odakle će krenuti u protestnu šetnju do vojne fabrike „Krušik“. Po povratku na Gradski trg biće organizovano potpisivanje peticije za vraćanje slobode Aleksandru Obradoviću, a za 17 časova je najavljen miting podrške.

„Obradović je uradio ono što malo ko može. Mogao je da sačuva svoj miran porodični život i ćuti. Da svakog dana dolazi na posao, ćuti i ne vidi. On je progovorio i zato sada snosi posledice. Na nama građanima je da mu iskažemo podršku za hrabri čin koji je učinio. Želim da naglasim da je ovo gradjanski protest u kom učestvuju i stranačke i nestranačke ličnosti“, rekla je odbornica DS-a u Skupštini grada Milka Erić Vasiljević na konferenciji za novinare koja je održana preko puta „Krušika“, a na kojoj je najavljeno današnje okupljanje građana.

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović je na istoj konferenciji za novinare poručio da je osnovni cilj današnjeg okupljanja podrška uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću, koji je, kako je rekao, istinski borac protiv kriminala i korupcije koji svima može da bude uzor izuzetne gradjanske hrabrosti.

„Naša obaveza je da tražimo njegovu slobodu i da oni na koje je on ukazao budu predmet krivičnog gonjenja. To jeste najveća tragedija srpskog pravosuđa danas da umesto da oni koji su odgovorni za kriminal i korupcuju budu predmet gonjenja, goni se uzbunjivač koji je ukazao na to. Ako ne zaštitimo Aleksandra sada biće kasno za nas kada budu došli po nas na naša radna mesta i u naše kuće. U ovoj zemlji neko konačno mora da izgovori da jedan Zlatibor Lončar i jedan Siniša Mali nisu ministri, oni su mafijaši u ministarskim foteljama. Došlo je vreme da se stvari nazovu pravim imenima, kriminalac je kriminalc bez obzira da li je obukao sudijsko, tužilačko, policijsko ili ministarsko odelo i ne može biti zaštićen pred zakonom i nijedan državni aparat ga ne može zaštiti“,  rekao je Obradović.

 

 

 

5 komentara na “Miting podrške Aleksandru Obradoviću

 1. Odavanje vojne tajne nikada nije bilo dozvoljeno, takav čin se smatra izdajom! Kako se nije samo ranije setio da oda takve informacije dok mu je majka bila na direktorskom mestu?! Gle čuda?! Ccccc…… Zamislite da general oda vojnu tajnu?

  2

  10
 2. Krušik je A.D privredno društvo(mešovitog vlasništva) i organizacija nije u vlasništvu Ministarstva odbrane R.Srbije, niti je moglo postojati odredjenje stalne komandne „vojne tajne“ Generalštaba koji ih izdaje za formalno proceduralnu obavezu.

  2

  1
  1. Vojnu tajnu po principima organizacije vojne službe mogu držati samo vojna službena lica i pripadnici vojske, to nije regulativno, proceduralno i praktično moguće kao obaveza za radnike, privredne firme itd. Dakle obaveštenje za javnost po građanskoj savesti i protiv koletarelanog krivičnog dela prikrivanja i saučesništvo koje postoje u KZ Republike Srbije.

   6

   0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *