ponedeljak, 22. jula 2024.

Mladi medicinari koji su radili za vreme kovida dobili posao u valjevskoj bolnici

Objavljeno: 2. oktobra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Svi mladi zdravstveni radnici, koji su za vreme kovida bili angažovani u valjevskoj bolnici, dobili su ovih dana posao u toj zdravstvenoj ustanovi.

To je izjavila vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Valjevo dr Marija Mirković na simpozijumu „Kolubarski dani zdravstvenih radnika i saradnika 2023“, koji je održan proteklog vikenda u Valjevu.

Valjevska bolnica, foto: Patak online
Valjevska bolnica, foto: Patak online

„ Htela bih da pohvalim sve naše zdravstvene radnike koji su učestvovali u radu za vreme kovida, svi ti mladi ljudi koji su bili za vreme korone primljeni su ovih dana u radni odnos, srećna sam zbog toga. Za vreme kovida angiosala je bila jedna od četiri u Srbiji koja je radila bez prekida, i elektivne koronarografije i akutne infarkte miokarda, što je za svaku pohvalu. Inače je naša angiosala jedna od vodećih u Srbiji, četvrta na rang listi, posle kliničkih centara i instituta“, rekla je dr Mirković.

Dr Marija Mirković, foto: ZC Valjevo

Na simpozijumu uvodno predavanje održao je poznati kardiolog, prof. dr Milan Nedeljković iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, sa prikazom rada interventne kardiologije za vreme pandemije.

Prof. dr Milan Nedeljković, foto: ZC Valjevo

„ Govorim o interventnoj kardiologiji u Srbiji od 2019. do 2023. u najtežem periodu za zdravstvo – periodu pandemije kovida. U 2019. smo imali 38.000 intervencija, taj broj je 2020. i 2021. padao, a najviše se to odrazilo na pacijente koji su imali bolove, ustanovljene testom opterećenja i usporen je bio  ulazak u bolnicu pacijentima sa liste čekanja. Dosta dobro su prošli oni koji su imali infarkt miokarda, jer su bili odmah urađeni. Bilo je dosta problema, uspeli su to kardiolozi da savladaju, ali se osetilo najviše na elektivnim slučajevima i listama čekanja. Moj prikaz ilustruje težak rad u vreme pandemije čitave palete ljudi: lekara, medicinskih sestara, pomoćnog osoblja“, rekao je prof. dr Nedeljković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *