sreda, 26. juna 2024.

Momirović: Cilj je da Valjevo bude centar Zapadne Srbije

Objavljeno: 24. februara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je tokom posete Valjevu najavio, pored nastavka kapitalnih investicija izgradnje brze saobraćajnice i baj-pas saobraćajnice u Industrijskoj zoni, i početak izgradnje Južne obilaznice oko Valjeva, za koju je završen proces izbora strateškog partnera.

Ova saobraćajnica će biti dugačka 5 km i prvih 2,2 km je planirano da budu završeni do oktobra, a ostatak da bude završen do leta sledeće godine, najavio je ministar Momirović.

„Cilj je jedan, da Valjevo bude centar ovog dela Zapadne Srbije, na koji će da se naslanjaju sve lokalne samouprave koje će da gravitiraju ka Valjevu. Mi u brzu saobraćajnicu ulažemo malo manje od 160 miliona evra, ona nam je već dovela dva nova investitora. Praktično, jedan projekat je pogurao drugi projekat. To će omogućiti Valjevu da dobije tu ekonomsku snagu, da zaposli oko hiljadu ljudi, da plate značajno porastu, da novi ljudi dođu u ovaj grad, da on stvarno bude veliki centar“, rekao je Momirović.

On je rekao da je uveren da u narednih godinu dana Valjevo neće moći da se prepozna kada se završi brza saobraćajnica, obilaznica oko Valjeva, kada dođe novih hiljadu radnih mesta, gde će radnici imati plate iznad proseka.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da brojni kapitalni projekti koji se u ovom trenutku realizuju, menjaju i izgled i položaj Valjeva i ovog dela Srbije.

„Izgradnja brze saobraćajnice je najznačajniji projekat i ponosan sam na činjenicu da sam deo tima koji vodi predsednik Aleksandar Vučić i koji se bavi realizacijom ovog projekta. Videli ste koliki je benefit tog projekta i koliko će nam značiti povezivanje sa auto-putem „Miloš Veliki“. Izgradnja baj-pas saobraćajnice od brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac, do Privredne zone, a zatim do Južne obilaznice je još jedan važan projekat o kome smo danas razgovarali i čiji početak očekujemo u najskorije vreme“, rekao je Gojković.

Ministar Tomislav Momirović je pre sastanka sa rukovodstvom Grada, prisustvovao naučno-stručnom skupu „Petnica 2022“, koji je održan u Istraživačkoj stanici u Petnici. Ovaj skup je posvećen ekološkim projektima Vlade Republike Srbije sa posebnim akcentom na projekat „Čista Srbija“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *