nedelja, 21. jula 2024.

Na Božić u dom 50 siromašnih Valjevaca stižu darivane pečenice

Objavljeno: 7. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Tačno u 7 časova, nakon prve božićne službe, na najradosniji hrišćanski praznik, besplatne pečenice stižu u domove 50 siromašnih i bolesnih Valjevaca.

Humanitarnu akciju, pokrenutu prošlog Božića, sprovodi Pravoslavna narodna hrišćanska zajednica „Vozdviženije časnog krsta“, koja se milosrdnim radom bavi pri valjevskoj crkvi.

– Donatori, prijatelji i članovi našeg bratstva, kao i na prošli Božić kada smo obezbedili 44 pečenice za najugroženije porodice i Udruženje dece sa posebnim potrebama „Zagrljaj“, i sada su se odazvali našem pozivu, pa ćemo na ovogodišnji Božić u 50 domova naših materijalno ugroženih sugrađana, starih samaca, bolesnih i raseljenih lica, uneti pečenice, kako bi svi oni još potpunije osetili radost Božićnih praznika – priča za „Blic“ duhovnik zajednice „Vozdviženije časnog krsta“ Milinko Jović.

Podela pečenica za Božić, kako kaže, samo je jedna od mnogobrojnih humanitarnih akcija koje ovo bratstvo sprovodi između dva najradosnija hrišćanska praznika, a milosrdnim radom, napominje otac Milinko, obuhvaćeni su sve kategorije stanovništva, od dece do seoskih staračkih domaćinstava.

– Uoči dočeka internacionalne Nove godine posetili smo školu „Sestre Ilić“ gde smo, zahvaljujući ljudima dobre volje, podelili 129 komada jakni, pantalona, dukserica, trenerki i kapa, 31 par zimske obuće, 17 kompleta školskog pribora, 40 rančeva za sportsku opremu i jedan paket sredstava za higijenu, za đake koji potiču iz materijalno ugroženih porodica. Pre toga, organizovali smo i milosrdnu akciju u još jednoj gradskoj OŠ „Nada Purić“, gde smo sa 25 paketića bojica, blokova, svezaka i drugih đačkih potrepština, obradovali decu sa posebnim potrebama koja pohađaju ovu školu – kaže Jović.

Misija Pravoslavne narodne zajednice u Valjevu, kako ističe, jeste da svakog trenutka i na sve načine brinu o bližnjima koji pomoć trebaju, pa se raspodela pomoći obavlja tokom cele godine. Na taj način, tokom 2018. godine, podeljeno je 288 paketa sa hranom, 1.462 komada garderobe, više od 300 pari obuće i više od 100 rančeva sa školskim priborom, dok je za proslavu Vaskrsa uručeno više od 4.000 komada jaja.

– Naše malo je nekada mnogo za one koji nemaju ili ne mogu. Topla reč, uteha i podrška, saznanje ugroženima da nisu sami i da neće biti nemoćni, naša je misija i suština milosrdnog rada u duhu hrišćanstva – zaključuje otac Milinko, čestitajući Božić.

Blic

7 komentara na “Na Božić u dom 50 siromašnih Valjevaca stižu darivane pečenice

  1. Gde je gradonacelnik ,da podeli paketice ali iz gradske kase i ne samo jednoj populaciji vec svima SRMA VAS BILO HUMANISTI IZ SIVE ZGRADE!!

    4

    0
  2. Gde je gradonacelnik ,da podeli paketice, toplu jaknu , cipele .. ali iz gradske kase i ne samo jednoj populaciji vec svima SRMA VAS BILO HUMANISTI IZ SIVE ZGRADE!!

    3

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *