utorak, 25. juna 2024.

U radove na ulicama tokom prošle godine uloženo više od 430 miliona dinara

Objavljeno: 4. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Prošle godine na teritoriji Valjeva urađeno je blizu 52 kilometra puteva i ulica. Neke saobraćajnice su dobile novi asfalt a neke sanirane ili rehabilitovane. U ove radove grad i država zajedno su uložili preko 430 miliona dinara.

Za 160 miliona dinara, koliko je izdvojeno iz gradskog budžeta urađeno je 21, 6 kilometara, dok država preko Javnog preduzeća “Putevi Srbije“ finansiralai radove na postavljanju 30 kilometara asfalta u vrednosti od preko 270 miliona dinara. Kao najznačajnije saobraćajnice koje su asfaltirane  o državnom trošku u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastruktur  ističu deonicu regionalnog puta Valjevo – Divčibare od Belega do Bogdanovića brda, kao i put od semafora u Popučakama preko Grabovice  do Šabačkog puta u dužini od 15,5 kilometara.

Novcem iz gradse kase na gradskim ulicama postavljeno je 3.260 metara novog asfalta. Vrednost tih radova je 22,7 miliona dinara. Rehabilitovano je i 2.336 metara gradskih ulica u okviru programa redovno održavanje asfaltiranih ulica u vrednosti  22,5 miliona dinara.Ovome treba dodati i rekonstrukciju dela Nušićeve ulice.

Na samom startu sezone u okviru pozicije redovnog održavanja asfaltiranih ulica u parku na Pećini urađeno je blizu 2.000 metara pešačkih staza, 1.260 metara trotoara u Dušanovoj ulici, dok su 250 metara novog asfalta dobile  Ulica Koste Abračevića i deo Železničke. Ukupna vrednost ovih radova je 19,6 miliona dinara. Pprilikom sanacije klizišta u Ulici Ive Andrića sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja urađeno je pet pristupnih saobraćajnica u dužini od 670 metara. 21,7 miliona dinara investirano je u rekonstrukciju 600 metara Poparskog puta.

U okviru i investiconog održavanja puteva asfaltirano je 10,2 kilometra seoskih puteva  na teritoriji Mesnih zajednica Dračić, Brankovina, Leskovice, Pričević, Gornja Grabovica, Beloševac, Gorić, Rađevo selo. U prvoj fazi redovnog održavanja makadamskih puteva urađeno je 55 kilometara ukupne vrednosti 9,5 miliona dinara, dok je u drugoj fazi za ove radove do sada utoršeno 11,9 miliona dinara. Za redovno održavanje sedam kilometara gradskih i prigradskih makadamskih ulica, gde nisu rešeni imovinsko – pravni odnosi i koje još uvek ne mogu biti asfaltirane, izdvojeno je 1,5 miliona dinara.

Zoran Trifunović, rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu kaže da su u gradskoj upravi zadovoljni dodajući da ništa nije idealno i da uvek može bolje. “Treba imati u vidu da smo mi ove godine imali period padavina od kraja maja do jula, tako da je sezona radova počela negde u avgustu. Takođe činjenica je da smo mi u poslednja dva i po meseca intenzivirali radove, a da smo u prvom delu godine izgubili dosta vremena da bi kasnije to nadoknadili. Ipak smo zadovoljni jer je za jednu godinu urađeno 50 kilometara puteva i ulica“, rekao je Trifunović.

Iako su početkom decembra počele treća faza rekonstrukcije Ulice Jakova Nenadovića u dužini od 450 metara, posao će biti završen tokom 2019. Pored toga, proleće će sačekati i planirani radovi u Ulici Sime Pandurovića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *